Matteo Salvini: A nép akaratát kell követni

SALVINI, Matteo
Róma, 2018. december 8. Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a Liga párt elnöke beszédet mond az olasz kormánypárt római nagygyűlésén 2018. december 8-án. MTI/EPA-ANSA/Giuseppe Lami
Vágólapra másolva!
A Liga olasz párt vezetője az olaszok akaratát kifejező új választásokat szorgalmazott "túlélési" kormányok alakítása helyett. Matteo Salvini az államfővel tartott megbeszélést követő sajtónyilatkozatában beszélt erről.
Vágólapra másolva!

Matteo Salvini Sergio Mattarella államfőnek elmondta, hogy a jelenlegi kormányválságban az olasz nép akaratát tartja az egyetlen járható útnak, vagyis egy olyan kormányt, amely választások nyomán jön létre.

Szerinte azok, akik választások nélküli kormányt akarnak, éppen a néptől félnek.

Matteo Salvini: Az ellenem létrehozandó kormány eltörölné mindazt, amit eddig tettünk, és megnyitná a kikötőket Forrás: MTI/EPA-ANSA/Giuseppe Lami

Azt mondta, hogy az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a balközép Demokrata Párt (PD) közös kormányalakítási tervei a "régi" politikát hoznák vissza Olaszországba, figyelmen kívül hagyva az utóbbi egy év olasz helyhatósági és európai parlamenti választási eredményeit, amelyeket a Liga nyert meg.

- mondta Salvini.

Nem zárta ki viszont annak a lehetőségét, hogy Öt Csillag Mozgalommal egy teljesen új csapattal és új programmal folytassák a kormányzást.