Összeomlott egy többemeletes ház Brazíliában

Fortaleza, 2019. október 15. A romok alól emelnek ki egy nőt Fortalezában 2019. október 15-én, miután összedőlt egy hatemeletes ház a brazíliai Ceara államban fekvő városban. Legalább egy ember életét vesztette, többen pedig a romok alatt rekedtek, néhányuk mobiltelefonon tartja a kapcsolatot a mentőkkel és a hozzátartozókkal. MTI/AP/Futura Press/Kleber Goncalves
Vágólapra másolva!
Összedőlt egy többemeletes ház a brazíliai Ceara államban fekvő városban. Legalább egy ember meghalt, többen pedig a romok alatt rekedtek.
Vágólapra másolva!

Helyi idő szerint 10:30-kor összedőlt egy hét, más források szerint hatemeletes ház a brazil Fortaleza városában. A tragédia idején többen az épületben voltak.

Fortaleza, 2019. október 15. Forrás: MTI/AP/Futura Press/Lc Moreira

A GloboNews helyi televízió a mentőszolgálatokra hivatkozva úgy tudja, nyolc lakót sikerült élve kimenteni a romokból, egy ember meghalt és további kilenc embert eltűntként tartanak nyilván.

Egyelőre nem tudni, mi okozhatta a Ceará állam székvárosának középosztálybeli lakónegyedében állt épület összeomlását, illetve azt sem, pontosan hányan rekedhettek a törmelék alatt.

A mentőknek és a hozzátartozóknak sikerült mobiltelefonon elérniük néhányat a romok alatt rekedt emberek közül.

A környéken jelenleg áramszünet van,

a katonai rendőrség és a polgárőrség is a helyszínen állomásozik.

A romok alól emelnek ki egy nőt Fortalezában 2019. október 15-én. Forrás: MTI/AP/Futura Press/Kleber Goncalves

A hatóságok lezárták a környéket, és egy esetleges gázszivárgásra is figyelmeztettek - írja a helyi El Oriental lap.

A lakosságnak azt javasolták, hogy hagyják el a környéket.

A kiérkező mentőegységek a sérülteket a legközelebbi kórházba szállítják, ahol megkaphatják a szükséges orvosi ellátást - írja a Telesur.

Camili Santana cearái kormányzó Twitteren jelentette be, hogy mozgósították a brazil tagállam eszközeit, hogy támogassák a mentési műveletet. Közölte azt is, hogy lemondta addigi programját, hogy a szerencsétlenség helyszínére utazzon.

A G1 hírportál szerint

az épületomlásban megsérült járókelőkelőket kórházba vitték.