Az utolsó koronavírusos beteg is elhagyta a kórházat Vuhanban

Kína, koronavírus,
Védőmaszkot viselő utasok érkeznek a kínai Vuhan városból egy pekingi vasútállomásra 2020. április 15-én.
Vágólapra másolva!
Gyógyultan ment el a kórházból az utolsó SARS-CoV-2 vírussal megfertőződött beteg a közép-kínai Vuhanban - közölte a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság vasárnap.
Vágólapra másolva!

Hupej tartomány székhelyén, ahol az új koronavírus a tavalyi év végén elsőként felbukkant,

összesen 50 333, a vírus által okozott Covid-19 nevű betegségben szenvedő beteget regisztráltak, közülük 3869-en haltak meg.

A tartomány területén jelenleg még 572 panaszmentes vírushordozót tartanak orvosi megfigyelés alatt.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség jelentése szerint Hupejben vasárnapig a járvány mérséklődésének köszönhetően

immár 266 turisztikai látványosságot, vagyis a tartományban található látogatóhelyek több mint 60 százalékát nyitották újra.

A május 1-e alkalmából tartott ötnapos munkaszünet idején csupán a nyílt téren található látványosságok látogathatóak, az egyes intézmények napi befogadóképességük 30 százalékát engedhetik csak belépni, az érdeklődőknek pedig előzetesen kell foglalniuk jegyet.

Védőmaszkot viselő utasok érkeznek a kínai Vuhan városból egy pekingi vasútállomásra 2020. április 15-én. A Vuhanból érkezett utasoknak két hét karanténba kell vonulniuk a kínai fővárosban. Az egész világra kiterjedő koronavírus-járvány gócpontjának tartott Vuhan városban április 8-án oldották fel az új koronavírus miatt elrendelt vesztegzárat. Forrás: MTI/EPA/Roman Pilipej

A január végén vesztegzár alá helyezett, majd egészében április elején megnyitott tartományban a járvány a gazdaság különböző szektorai mellett az élet egyéb területein is számos problémát hagyott maga után. A Hszinhua a helyi hatóságok szombati közlésére hivatkozva arról számolt be, hogy

a tartomány minden városában és prefektúrájában pszichológiai tanácsadást nyújtó telefonos segélyszolgálatot hoznak létre, hogy segítsenek az ott élőknek feldolgozni a járvány okozta traumát.

Kínában a járvány góca az utóbbi hetekben Hupejből Hejlungcsiang tartományba helyeződött át, miután az ország északkeleti határvidékén fekvő tartományba nagy létszámban érkeztek fertőzöttek a szomszédos Oroszországból.

A Kína szárazföldi részén szombaton azonosított 11 újabb Covid-19-es beteg közül hatan fertőződtek meg belföldön: öten Hejlungcsiangban, és egy ember a dél-kínai Kuangtung tartományban.

Hejlungcsiangban jelenleg 411 fertőzött beteget kezelnek, míg Kína második legtöbb páciensét - 76 embert, - a közvetlenül mellette fekvő, illetve Oroszországgal szintén határos Belső-Mongólia Autonóm Területen látják el.