Megműtötték Fülöp herceg szívét

Fülöp edinburgh-i herceg, Prince Philip, Duke of Edinburgh, II. Erzsébet brit királynő férje, angol, 2021.02.21.  royals Horizontal
Britain's Prince Philip, Duke of Edinburgh waves as he takes part in the transfer of the Colonel-in-Chief of The Rifles at Windsor castle in Windsor on July 22, 2020. - Britain's Prince Philip, Duke of Edinburgh will step down from his role as Colonel-in-Chief for the Rifles after 67 years of service. (Photo by Adrian DENNIS / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Sikeres beavatkozást végeztek a már több mint két hete kórházban fekvő Fülöp herceg szívén - írja a Metro.
Vágólapra másolva!

Sikeresen kezelték szerdán a 99 éves Fülöp edinburghi herceg szívét. A brit királynő férjének a tegnapi beavatkozás után még néhány napig bent kell feküdnie.

Fülöp edinburghi herceg 2020. július 22-én Forrás: AFP/Adrian Dennis

Fülöp herceg már 16 napja van kórházban

- ilyen sokáig még sosem volt egyhuzamban.

Először a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházba szállították. Innen hétfőn átvitték a Szent Bertalan nevét viselő kórházba - St. Bartholomew's Hospital -, azzal a céllal, hogy a kórházi kezelés eredeti indokaként említett, közelebbről nem részletezett fertőzés mellett a herceg egy már régebb óta fennálló szívproblémáját is megvizsgálják.

A Buckingham-palota csütörtöki közleménye szerint ennek a szívproblémának a kezelésére hajtották végre a sikeres beavatkozást.

Azt nem közölték a közkeletűen csak Barts néven emlegetett kórházban pontosan milyen kardiológiai kezelést végeztek el a hercegen és továbbra sem ismertette, hogy a szívprobléma mellett Fülöpnek milyen jellegű fertőzéses megbetegedése van.