Deutsch Tamás: Komoly probléma van az EP vagyonnyilatkozati rendszerével

Eva Kaili bőrönd Brüsszelgate Marokkó Katar
Vágólapra másolva!
Komoly probléma van az Európai Parlament vagyonnyilatkozati rendszerével, amiről eddig egy uniós intézmény sem mondott egy rossz szót sem – mondta a Magyar Nemzet megkeresésére Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője közölte, hogy Brüsszelben eddig nem reagáltak arra a kezdeményezésükre, hogy vezessék be az átláthatóbb magyar vagyonnyilatkozati szabályozást.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet a brüsszeli korrupciós botrány kapcsán írt a vagyonnyilatkozati rendszerről, és kérdezte meg Deutsch Tamás EP-képviselőt. Leírják, hogy Deutsch szerint kétféle véleményt szoktak a politika világában megfogalmazni a vagyonnyilatkozati rendszerekről. Az egyik vélemény abból indul ki, hogy nincs megfelelő vagyonnyilatkozati rendszer. Ez a megközelítés a baloldali-liberális politikai erőkre jellemző. Az időről időre napvilágot látó korrupciós ügyekben döntő részben a baloldali politikusok érintettek. Ezután pedig erről tudomást sem véve arról beszélnek, hogy csak problémák vannak a vagyonnyilatkozati rendszerekkel. A Fidesz európai parlamenti képviselője úgy látja, hogy ideologikus megközelítés tapasztalható a baloldal részéről.

– rögzítette a politikus. Továbbá leszögezte: a magyar szabályozás megfelelő. Deutsch Tamás jelezte, hogy a magyar vagyonnyilatkozati rendszer körüli „kutyakomédia" azzal kezdődött, hogy Brüsszel ürügyet keresett a hazánkat folyamatosan korrupcióval, visszaélésekkel támadó véleményekhez.

Évekkel ezelőtt kitalálták, hogy rossz a magyar vagyonnyilatkozati rendszer. Ezért a magyar dollárbaloldal, valamint az európai baloldal támadásainak a fő állítása az volt, hogy meg kell változtatni a magyar szabályozást

– tette hozzá. Továbbá elárulta, hogy próbáltak értelmes eszmecserét folytatni ebben az ügyben, ám erre nem volt lehetőség. Emlékeztetett, hogy a magyar parlament tavaly nyáron döntött arról, hogy bevezetik az EP-képviselőkre vonatkozó vagyonnyilatkozati rendszert.

– emelte ki Deutsch Tamás.

A korrupciós ügy egyre csak dagad Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Belgian Federal Police / Handout

Miután ez megtörtént, Brüsszel még erősebben támadta a módosítást, mondván: a EP-s szabályozás visszalépés, mivel még komolyabb korrupciós kockázatokat jelent

– hívta fel a figyelmet a Fidesz politikusa. Szerinte mindebből két tanulságot lehet levonni: egyrészt az európai parlament vagyonnyilatkozati rendszere komoly kérdéseket vet fel, másrészt hazánkat mindenért támadják Brüsszelből.

– rögzítette Deutsch Tamás. Kiemelte: ebből kiderül, hogy ha a jelenlegi magyar vagyonnyilatkozati szabályozás jobb, akkor az azt ért korábbi, brüsszeli kritikák megalapozatlanok. Aláhúzta: még az sem tartja vissza Brüsszelt attól, hogy minden eszközzel támadják Magyarországot, hogy közben saját magukból bohócot csinálnak. Jelezte:

komoly probléma van az EP vagyonnyilatkozati rendszerével, amiről eddig egy uniós intézmény sem mondott egy rossz szót sem.

Eva Kaili volt EP-alelnök korrupciós pénzt fogadott el Katartól Forrás: Twitter/Labor Ministry of Qatar

– ismertette a politikus. Deutsch Tamás megjegyezte, hogy az Európai Parlament elnökének küldött megkeresésükre eddig nem kaptak választ.

– emelte ki. A Fidesz EP-képviselője a brüsszeli korrupciós botrányról szólva elmondta, hogy az ügyben még csak a jéghegy csúcsát látni.

– jegyezte meg. A kormánypárti politikus szerint alapvető változtatásokra van szükség, aminek érintenie kell az Európai Unióban használatos vagyonnyilatkozati rendszert.

– fogalmazott Deutsch Tamás.