A Sopron a Diósgyőr otthonában került közel a bajnoki aranyhoz

Sopron Basket, DVTK
A miskolci Shatori Walker-Kimbrough (b) és a soproni Casas Queralt (j) a női kosárlabda NB I döntőjének második Aluinvent DVTK -Sopron Basket mérkőzésén Miskolcon 2019. április 29-én. A párharc az egyik csapat harmadik győzelméig tart
Vágólapra másolva!
A női kosárlabda NB I döntőjének második mérkőzését is megnyerte a Sopron Basket, ráadásul idegenben, a DVTK otthonában, így Roberto Iniguez csapata egy győzelemre került a címvédéstől, és az újabb bajnoki aranyéremtől.

Eredmény, döntő, 2. mérkőzés:
Aluinvent DVTK-Sopron Basket 45-62 (6-12, 15-23, 15-15, 9-12)
Legjobb dobók: Skoric 12, Mokango és Walker-Kimbrough 11-11, illetve Dupree 19, Casas 18, Zahui 11

Bár a feldobást a DVTK szerezte meg, az első támadásból nem született kosár, Határ Bernadett szedte össze a lepattanót, a túloldalon pedig ő fejezte be az akciót. Ezután két büntetőt is értékesített, így 4-0-al kezdett a Sopron. A folytatásban is pontatlanok voltak a diósgyőriek,

mintha egy picit túlizgulták volna a meccs elejét, 8-0-nál a hazaiak edzője, Cziczás László ki is kérte az idejét.

A szakember szavai hatottak, Mokango ugyanis végre megszerezte a DVTK első pontjait, de a vendégek azonnal válaszoltak rá. Végül 12-6-os soproni vezetéssel ért véget az első negyed.

A második 10 perc is soproni kosárral indult, és bár arra még volt válasza a hazaiaknak - ráadásul Medgyessy Dóra triplájával -, azt követően a címvédő állva hagyta a miskolciakat, 21-9-es vendégvezetésénél jött is Cziczás újabb időkérése. Továbbra is pontatlanság jellemezte a diósgyőri játékosokat, ezt pedig a hazaiak edzője nehezen viselte,

egy esetben még a zakóját is földhöz vágta, ami miatt tecnhikait fújtak ellene.

Bár a Sopron magabiztosabban kosarazott, játékban nem volt akkora a különbség. Egy perccel félidő előtt Mokango két büntetőjével nyolc pontra csökkent a különbség, Turner és Casas azonban két gyors triplával válaszolt a túloldalon, így a nagyszünetben 35-21 állt az eredményjelzőn a Sopron javára.

A Sopron Basket magabiztosan nyerte meg a döntő második meccsét is Forrás: --https://www.facebook.com/pg/hajrasopron

Skoric sikeres középtávolijával kezdődött a a harmadik negyed, majd Mokango szedett össze egy lepattanót, és szerzett két pontot. Bár Dupree a vonalról nem hibázott Putnina gyors leindításából szerzett kosarával 10 pontra csökkent a különség. A folytatásban is a DVTK akarata érvényesült, Walker vezérletével hat perccel a negyed vége előtt már csak öt pont választotta el a csapatokat.

Medgyessy két sikeres büntetője után már csak három,

ekkor Dupree szakította meg a soproni gólcsendet, majd Casas süllyesztett el egy hármast, 42-34-es vendég vezetésnél jött is a diósgyőri időkérés. A negyed végére aztán a soproniak visszavették az irányítást, nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, és 50-36-ra megléptek.

Az utolsó negyedet Walker ziccere nyitotta, a másik palánknál viszont Casas dobott gyorsan két kosarat. A DVTK kintről nagyon rossz százalékot produkált,

10 triplából mindössze egy volt jó, míg a túloldalon 10/5 volt ugyanez a mutató.

Ahogy azonban telt az idő, úgy csökkent a hazai játékosok lelkesedése is, alighanem ők is érezték, hogy nincs esély a fordításra. Nem is volt, a Sopron végül 62-45-re nyert, összesítésben 2-0-ra vezet, és egy győzelemre került a bajnoki címtől.

A meccs legeredményesebb játékosa, Candice Dupree így értékelt a lefújás után: "Sokkal agresszívabb volt a DVTK, mint az első meccsen, de erre is számítottunk. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, de nagyon jól megszerveztük a védekezésünket, és szerencsére végig megtartottuk az előnyünket.