Vágólapra másolva!
Elmarad a június 18-án meghalt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Benedek Tibor nyilvános búcsúztatása, miután a Magyar Vízilabda Szövetség kénytelen volt elhalasztani a Magyar Kupa augusztus 12-13-ra kiírt utolsó két játéknapját.

Benedek Tibort július 3-án szűk családi körben temették el, azonban a Magyar Vízilabda Szövetség és Benedek Tibor családja is azt szerette volna, hogy a szurkolók, és a nyilvánosság is méltó módon búcsúzhasson el a legendás játékostól. Az MVSZ ezért augusztus 12-én, csütörtökön a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 18:50-kor induló Magyar Kupa-döntő emlékezett volna meg az egykori játékosról és edzőről.

A megemlékezés azonban, hasonlóan a Millennium Masters mérkőzéséhez, valamint az MK szerdai elődöntőihez és csütörtöki döntőjéhez, elmarad, miután szerdán az egyik elődöntős csapatnál, a FTC-Telekomnál négy játékosnál is kimutatták a koronavírust.

Koronavírusos négy Fradi-vízilabdázó

A Magyar Nemzet értesülései szerint az FTC-Telekom négy játékosának lett pozitív a koronavírustesztje, a Magyar Vízilabda Szövetség felfüggeszti a Magyar Kupa küzdelmeit. A lap értesüléseit kora délután közleményben is megerősítette a bajnokcsapat. A Ferencvárosi Torna Club hivatalosan tájékoztatta a Magyar Vízilabda Szövetséget, hogy a BENU Magyar Kupában érintett csapatuknál a szerda reggeli koronavírus-tesztelés során négy játékos pozitív Covid-19 mintát produkált, írja a Waterpolo.hu, a szövetség hivatalos oldala.

Közleményében a zöld-fehér klub leszögezte, hogy "az érintett vízilabdázók jól vannak és tünetmentesek. A klub minden további intézkedést betart és folyamatos kapcsolatban van az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal, melynek ajánlásait, előírásait figyelembe véve járt el."