Vágólapra másolva!
A címvédő Győri Audi ETO KC 30-21-re győzött a Siófok KC otthonában a női kézilabda NB I szerdai rangadóján.

Januárban a Siófok hazai pályán 34-29-re legyőzte a győrieket bajnoki meccsen, augusztusban pedig az ETO nyert házigazdaként 29-27-re edzőmeccsen. Ezúttal a hazaiak közül Kiss Nikolett, Tóth Gabriella és Mazák-Németh Csilla, a Bajnokok Ligájában is címvédő vendégektől pedig Laura Glauser és Puhalák Szidónia hiányzott.

A siófokiak nagy lendülettel kezdtek, remekül védekeztek, a győriek viszont pontatlanok voltak, és csak öt perc elteltével, háromgólos hátrányban szerezték első góljukat.

Csakhamar nagyot változott a játék képe, az ETO támadásai hatékonyabbá váltak, és Amandine Leynaud védéseire alapozva csapattársai fordítani tudtak. Több mint tíz percig nem találtak be a házigazdák, ebben az időszakban ellenfelük hatszor is eredményes volt (4-7). Amikor kilábalt a hullámvölgyből a Siófok, és ismét rendezte a védekezését, illetve a támadójátékát, sikerült egyenlítenie, és a szünetig már szorosan alakult az állás (12-14).

A Győri Audi ETO KC kilenc góllal nyerte a Siófok elleni kézirangadót Forrás: Németh András/Siófok KC

A második felvonás két győri góllal kezdődött, majd 17-16-os állás után a Győr eldöntötte a rangadót. Mindkét kapu előtt olajozottabban működött az ETO játéka, így - némi meglepetésre - az utolsó tíz percre már nem maradtak izgalmak. A vendégek szinte végig remekül védekeztek, és végül nem várt különbséggel nyertek.

A Siófok ezt megelőzően tavaly október 19-én veszített bajnoki mérkőzést, azóta sorozatban 18 alkalommal nyert.

A mezőny legeredményesebb játékosa a győri Lukács Viktória volt, aki tíz lövésből hét gólt dobott. Csapattársa, Stine Oftedal hatszor talált be. Hazai részről Nerea Pena és Andrea Kobetic egyaránt öt gólt szerzett.

Szerdán további három mérkőzést rendeztek. Az MTK az Érd otthonában győzött ötgólos különbséggel, a mezőny legjobbja a fővárosiakat erősítő Szekerczés Luca volt, aki 12 lövésből nyolc alkalommal volt eredményes.

A Debrecen a Dunaújváros vendégeként nyert Rácalmáson egy találattal, a sikerhez Kovács Anna kilenc góllal járult hozzá.

A Mosonmagyaróvár a Kisvárda otthonában a 25. percben hatgólos hátrányban volt, de a második félidőben sikerült fordítania, és egy góllal győznie.

Eredmények:
Siófok KC-Győri Audi ETO KC 21-30 (12-14)
Dunaújvárosi Kohász KA-DVSC Schaeffler 23-24 (11-11)
Érd-MTK Budapest 28-33 (12-13)
Kisvárda Master Good SE-Motherson Mosonmagyaróvári KC 21-22 (13-10)