Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 9. helyén álló Puskás Akadémia FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy a Kisvárda elleni négygólos vereség után szerződést bontott Radoki János vezetőedzővel, aki télen érkezett a felcsúti csapathoz.

Radoki János 1972-ben Móron született, de gyermekkorában a szüleivel Németországba költözött. A 47 éves tréner decemberben vette át a csapat irányítását a korábban menesztett Benczés Miklóstól.

A móri születésű tréner kisgyermekkorában családjával települt Németországba, ahol játékosként többek között az Augsburgban, a Greuther Fürthben, az Oberhausenben és az Ulmban szerepelt, utóbbi együttessel az 1999/2000-es szezonban az első osztályban huszonöt találkozón lépett pályára.

Bicskei Bertalan 2000-ben behívta a magyar válogatottba a védőként szereplő játékost, de végül a csapatban nem mutatkozhatott be.

Utánpótlásedzőként irányította az Augsburg U17-es és a Greuter Fürth U19-es csapatát, majd a zöld-fehér klub felnőttcsapatánál a 2016/17-es szezonban előbb megbízott vezetőedzőként, később vezetőedzőként tevékenykedett, ekkor két magyar labdarúgóval, Megyeri Balázzsal és Pintér Ádámmal is dolgozott.

Radoki János 2018 decemberében vette át a Puskás Akadémia irányítását Forrás: Döme László Balázs/pfla.hu

Radoki felcsúti pályafutása meseszerűen indult, ugyanis az első tavaszi bajnoki mérkőzésén háromgólos diadalt aratott a bajnoki címvédő MOL Vidi felett. Ezután viszont jött három vereség. Igaz, a Paks ellen még kiharcolta a továbbjutást a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Ekkor úgy tűnt, a kupasiker lendületet adhat a tavalyi döntősnek, mert sikerült legyőznie a Debrecent és az MTK-t is.

Radoki sorsát minden bizonnyal az pecsételte meg, hogy csapatát a másodosztályú Soroksár búcsúztatta a Magyar Kupa negyeddöntőjében, ráadásul a biztos kiesőnek elkönyvelt Haladástól is háromgólos vereséget szenvedett Szombathelyen, majd szombaton hazai pályán kapott ki 4-0-ra a Kisvárdától, és már csak három pont az előnye a 11., kiesőhelyen álló DVTK előtt.

Az idény hátralévő hat fordulójában Komjáti András klubigazgató irányítja a csapatot, aki decemberben Benczés Miklós menesztése után is beugrott.