Vágólapra másolva!
Kedden este a labdarúgó Magyar Kupa 8. Fordulójában az OTP Bank Ligában szereplő MOL Fehérvár FC gólnélküli rendes játékidőt követően a hosszabbításban 1-0-ra győzött a másodosztályú Szeged-Csanád Grosics csapata ellen a Szent Gellért Fórumban, így a címvédő bejutott a nyolcaddöntőbe.

A címvédő székesfehérváriak az első félidőt szinte végigtámadták, gólt azonban nem sikerült lőniük, pedig a múlt héten kinevezett Joan Carillo bombaerős csapatot küldött pályára. Ott volt a kezdőben a csapatkapitány Juhász Roland, a magyar válogatott Pátkai Máté, a Chelsea-től kölcsönvett Danilo Pantics vagy a friss Puskás-díjas Zsóri Dániel.

Az ukrán Ivan Petrjak rengeteget volt játékban az első félidőben Forrás: molfehervarfc.hu

A folytatásban is a székesfehérváriak próbálkoztak többet. A 63. Percben Kovács István jobboldali beadását Pátkai Máté öt méterről kapu mellé fejelte.

Öt perccel később a Puskás-díjas Zsóri Dániel hagyott ki óriási ziccert.

Kovács István kiugratása után egyedül törhetett kapura, de 13 méterről Branimir Aleksic kezébe lőtte a labdát.

A 71. Percben újabb Fehérvár-helyzet maradt ki. Zsóri szögletét rossz helyre fejelték ki, az érkező Pátkai pedig 16 méterről nem sokkal bombázott a jobb felső sarok fölé.

A 85. Percben tizenegyest kapott a Fehérvár, és emberhátrányba került a Szeged.

Ivan Petrjak jobboldali szabadrúgása után Sergiu Moga átölelte Futács Márkót, Csonka Bence játékvezető pedig azonnal a tizenegyespontra mutatott, a szegedi játékost pedig kiállította. A labda mögé Futács állt oda, de a félmagasan balra lőtt labdáját Aleksic óriási bravúrral védeni tudta.

A rendes játékidő utolsó perceiben a székesfehérváriak megpróbáltak begyötörni egy gólt, de a szegediek hősiesen védekeztek, így jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás.

Ahogy az várható volt, az emberelőnyben futballozó Fehérvár a hosszabbításban felőrölte a Szegedet, és a 103. percben egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést. Kovács István beadását a Pátkai elől menteni igyekvő Kárász Krisztián csúsztatta a saját kapujába.

A hosszabbítás második félidejében a székesfehérváriak már rutinosan eldugták a labdát, a szegedieknek pedig nem volt esélye az egyenlítésre, így a címvédő bejutott a legjobb 16 közé.

Magyar Kupa, 8. forduló:
Szeged-Csanád Grosics (NB II) - MOL Fehérvár FC 0-1 (0-0, 0-0, 0-1) - hosszabbítás után
Gólszerző: Kárász (103. - öngól)