Gulácsi szerint a PSG ellen is van esélyük

fbl Horizontal panoramic
Leipzig's Hungarian goalkeeper Peter Gulacsi warms up before the UEFA Champions League quarter-final football match between Leipzig and Atletico Madrid at the Jose Alvalade stadium in Lisbon on August 13, 2020. (Photo by Miguel A. Lopes / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Gulácsi Péter szerint fegyelmezett és koncentrált játékkal a Paris Saint-Germain elleni elődöntőben is lehet esélye a labdarúgó Bajnokok Ligájában az RB Leipzignek.

A 30 éves válogatott kapus, aki végigvédte csütörtökön az Atlético Madrid ellen 2-1-re megnyert negyeddöntőt, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva kiemelte: büszkeség és öröm van benne.

Ott lenni Európa legjobb négy csapata között hatalmas szó, óriási tett a csapattal" – mondta Gulácsi, aki elárulta, a negyeddöntőt követően a szabályokat betartva az öltözőben és a szállodában röviden ünnepeltek, de most már a keddi elődöntőre készülnek.

"Amikor az ember ilyen messzire eljut, akkor már a következő feladat jár a fejében. A tegnapi siker egy újabb motivációt adott a keddi meccsre, mivel egy találkozóra vagyunk a Bajnokok Ligája fináléjától. Ez egy óriási lehetőség az egész csapatnak, amelyben nagy a sikeréhség" - fejtette ki Gulácsi, aki első magyar férfi labdarúgóként jutott klubcsapatával a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

Nehézségként említette, hogy másfél hónap után ez volt az első tétmeccse, az elmúlt időszakban felkészülési mérkőzésekre sem igazán volt lehetőségük a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések nyomán, így július végén a VfL Wolfsburg ellen játszottak egyetlen egyet. Ugyanakkor a kicsit hosszabb pihenő a frissességben a javukra vált, mint mondta, jobban bírták a meccs tempóját.

Gulácsi Péter már csak az elődöntőre koncentrál Forrás: AFP/Miguel A. Lopes

"Ez egy kapusnak sokkal nehezebb, hiszen amikor az ember ritmusban van, az automatizmusok sokkal jobban működnek" - fogalmazott Gulácsi, aki szerint nem volt extrém sok teendője és nehéz feladata, a csapat tartotta a tervezett taktikát, amely jól működött. Számítottak arra, hogy a spanyol rivális mélyen fog védekezni és szűkíteni fogja a területeket.

Előre tekintve Gulácsi úgy fogalmazott, kedden nehezebb mérkőzés lesz számára egy "más kaliberű, más stílusú" ellenféllel szemben, amely "sokkal jobban felvállalja a játékot".

– szögezte le eltökélten.

Kitért a PSG-nél a Thomas Tuchel vezetőedző segítőjeként dolgozó Lőw Zsoltra is, akivel szoros kapcsolatot ápol, hiszen Salzburgban egy, Lipcsében három évig volt az edzője.

Lőw Zsolt, a Paris Saint-Germain magyar másodedzője Forrás: AFP/Dominique Faget

"Ausztriából a német másodosztályon keresztül a Bajnokok Ligájáig jutottunk együtt, nagyon sokat köszönhetek neki. Ez biztosan ad egy különleges csavart ennek a párharcnak" – fejtette ki.

A PSG előnyeként nevezte meg, hogy Lőw által a párizsiak jobban ismerik a lipcsei együttest,

ám ők is tisztában vannak azzal, milyen játékstílust képvisel az ellenfél. Így nagy meglepetések szerinte nem érhetik a feleket, a napi forma, a csapategység fog dönteni.

– célzott csapattársára, a szintén magyar válogatott Willi Orbánra, aki az Atlético Madrid ellen nem kapott lehetőséget.