A holland válogatott futballistái az MTK volt edzőjét szeretnék kapitánynak

Louis Van Gaal
Manchester United's Dutch manager Louis van Gaal shouts instructions to his players from the touchline during the English Premier League football match between Manchester City and Manchester United at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on March 20, 2016. (Photo by OLI SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A holland labdarúgó-válogatott játékosainak többsége nem szeretné, ha ismét Louis van Gaal lenne a szövetségi kapitány, Henk ten Cate-et viszont szívesen látnák a poszton.

Ronald Koeman augusztusban mondott le a kapitányi tisztségről, mert az FC Barcelona vezetőedzője lett. A válogatottat átmenetileg a segítője, Dwight Lodeweges irányítja, de megbízatása csak a szeptemberi mérkőzésekre szól.

A játékosok nem kérnek Louis Van Gaal stílusából a holland válogatottnál Forrás: AFP/Oli Scarff

A poszt legnagyobb esélyese Louis van Gaal, aki harmadszor lehetne holland kapitány, ám egybehangzó holland médiaértesülések szerint a sportági szövetség (KNVB) kikérte a játékosok véleményét is. A futballisták többsége közölte, nem szeretné, ha ismét Van Gaal lenne a válogatott edzője, helyette Henk ten Cate-et javasolták.

- idézte a szakvezetőt a De Telegraaf.

A 65 éves Henk ten Cate edzői pályafutása 1990-ben kezdődött, az 1999/2000-es idényben az MTK vezetőedzőjeként dolgozott. Később volt az FC Barcelona és a Chelsea másod-, illetve az Ajax vezetőedzője, illetve tevékenykedett Görögországban, Dubajban, Katarban, az Egyesült Arab Emírségekben és Kínában is.