Kétszeri hosszabbítás után maradt versenyben a New York Islanders - videó

New York Islanders v Tampa Bay Lightning - Game Five SPORT ICE HOCKEY national hockey league
EDMONTON, ALBERTA - SEPTEMBER 15: The New York Islanders celebrate the game-winning goal by Jordan Eberle #7 against the Tampa Bay Lightning during the second overtime period to win Game Five of the Eastern Conference Final during the 2020 NHL Stanley Cup Playoffs at Rogers Place on September 15, 2020 in Edmonton, Alberta, Canada. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A New York Islanders kétszeri hosszabbítás után 2-1-re nyert a Tampa Bay Lightning ellen, amivel 3-2-re szépített a két csapat párharcában, az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) Keleti főcsoportjának döntőjében.

A keddi találkozó 16. percében az Islanders szerzett vezetést, majd a Lightning a 25. perc elején egyenlített. Mindkét oldalon kevés volt a kapura lövés, azt követően viszont több mint 68 percig eredménytelenül gyűrték egymást a csapatok, amikor a visszafogottabb támadójátékot nyújtó New York-i gárdában Jordan Eberle megszerezte a győzelmet érő találatot.

A csapatok orosz kapusai közül Andrej Vaszilevszkij (Tampa Bay Lightning) 22, míg az Islanders kapusa, Szemjon Varlamov 36 védéssel zárt, utóbbi különösen a hosszabbítás elején volt aktív.

"Megvoltak a lehetőségeink, de nem mentek be. Ilyen a jégkorong, néha előfordul. Az ilyen mérkőzéseket a védekezéssel lehet megnyerni" – mondta a Lightning edzője, Jon Cooper.

Ezúttal sem léphetett jégre a Tampa Bay házi pontkirálya, Brayden Point, aki a párharc második meccsén szenvedett sérülése miatt a harmadik összecsapásról is hiányzott már. Point a rájátszásban 25 pontot (9 gól, 16 gólpassz) ért el 16 találkozón, míg a főcsoport döntőjében 7 pontot gyűjtött be (3 gól, 4 gólpassz) három összecsapáson (az első és második után a negyediken is játszhatott).

A párharc következő mérkőzését csütörtök este – közép-európai idő szerint péntek hajnalban – rendezik. Amennyiben akkor sem születik döntés, akkor az szombat estére marad. A Nyugati főcsoportból a Dallas Stars már döntőbe jutott.

Eredmény:
Keleti főcsoport, döntő:
Tampa Bay Lightning-New York Islanders 1-2 - kétszeri hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2, a Lighting javára