Vágólapra másolva!
Péntek este a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának nyitómérkőzésén a Zalaegerszeg hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesd együttesével.

A Mezőkövesd az ötödik helyről várhatta a találkozót. Supka Attila csapata a válogatott szünet előtt jó formában játszott, az új edző irányításával négy forduló alatt tíz pontot szerzett a borsodi gárda. A Zalaegerszeg a legutóbbi két bajnoki mérkőzésén nem szerzett pontot, pályaválasztóként ellenben mindkét októberi bajnokiját megnyerte, így Waltner Róbert csapata bizakodva várhatta a találkozót.

A Zalaegerszeg kezdte jobban a meccset, és már az ötödik percben megszerezhette volna a vezetést. Egy jobb oldali szabadrúgása Koszta Márk robbant be, de a hatméteres fejesét Tordai Árpád vetődve védeni tudta.

Az első mezőkövesdi lehetőségre a 14. percig kellett várni.

Sztefan Drazsics fejelte le egy felívelt labdát Marin Jurinának, aki kilépett ziccerben, de a lövés pillanatában érkezett a becsúszó Bobál Dávid, aki pont annyira tudott beleérni a labdába, hogy az elkerülte a kaput. A 20. percben ismét a Zalaegerszeg előtt adódott helyzet. Bedi Bence bal oldali beadására Emir Halilovic érkezett középen, de kilenc méterről kapu fölé fejelt. A 29. percben a Mezőkövesdnek volt újabb gólszerzési lehetősége. Drazsics balról belőtt labdáját Cseri Tamás lépet át, így éppen jó lett Jurinának, aki 16 méterről lőtt, de Demjén Patrik védte a bal alsó sarokba tartó labdát. A első félidő utolsó tizenöt perce már eseménytelenül telt, a szurkolók szórakoztatták magukat különféle rigmusokkal.

A második játékrész sokáig eseménytelenül telt, aztán a 60. percben tizenegyest kapott a Mezőkövesd.

A magyar válogatott Cseri Tamás kapott egy remek kiugratást, a tizenhatos vonalánál megpróbált megcsinálni egy cselt Bobál Dávid mellett, de a zalaegerszegi védő elkaszálta. A büntetőt Cseri végezte el, de a rosszul helyezett lövését Demjén Patrik védeni tudta.

Koszta Márk a hetedik gólját lőtte az idei szezonban Forrás: Horváth Krisztián/ztefc.hu

Az 70. percben a Zalaegerszeg is tizenegyest kapott.

Egy bal oldal beadás után Zoran Lesjak fejelt kapura, de a labda megpattant Matija Katanec kezén, amit Andó-Szabó Sándor játékvezető nem vett észre, de a VAR-kocsiból jelezték neki az esetleges szabálytalanságot, amit hosszas videózás után meg is ítélt, így jöhetett a büntető, a kezező Katanec pedig megkapta a második sárgáját, így a Mezőkövesd megfogyatkozott. A tizenegyest Koszta Márk végezte el, és nagy erővel a bal alsó sarokba lőtt a jobbra vetődő Tordai Árpád mellett.

A 79. percben növelhette volna az előnyét a ZTE. A csereként beállt Josip Spoljaric kapott egy remek átadást a kapunak hátal, lefordult a védőjéről és nyolc méterről megcélozta a jobb alsó sarkot, de Tordi óriási bravúrral védett.

Az utolsó szűk negyedórában a Mezőkövesd próbált támadni, de a Zalaegerszeg védelme jól zárt, így a borsodi csapatnak nem nagyon tudott helyzeteket kialakítani. A 92. percben a ZTE eldönthette volna a meccset, de Spoljaric elszórakozott egy százszázalékos ziccert, a kontratámadásból pedig egyenlített a Mezőkövesd. Luka Lakvekheliani távoli lövése a felső lécen csattant, a kipattanóra pedig Nagy Dániel érkezett, aki nyolc méterről a léc alá lőtt, és megmentett egy pontot a csapatának.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
ZTE FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0)
Zalaegerszeg, 703 néző, v.: Andó-Szabó
Zalaegerszeg: Demjén - Lesjak, Serafimov, Bobál D., Bedi - Halilovic (Gergényi, 82.), Sankovic - Spoljaric - Skribek (Babati, 70.), Koszta, Zimonyi (Ubochioma, a szünetben, Tajti, 89.)
Mezőkövesd: Tordai - Farkas, Pillár, Katanec, Vadnai (Lakveheliani, 74.) - Cseke, Kocsis, Karnyicki (Calcan, 80.) - Cseri (Besirovic, 81.), Jurina (Nagy D., 74.), Drazic (Vojtus, 84.)
gólszerzők: Koszta (70., 11-esből), illetve Nagy D. (92.)
sárga lap: Halilovic (57.), Bobál D. (60.), illetve Farkas (36.), Pillár (62.), Katanec (65., 69.)
kiállítva: Katanec (69.)

Az OTP Bank Liga tabellája Forrás: Origo