Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája keddi játéknapjának első két meccsén kora este a Manchester United a Villarreal otthonában tudott nyerni és továbbjutni, miközben a már biztos továbbjutó Bayern München a Dinamo Kijev otthonában biztosította be a csoportelsőségét.

A Manchester United Michael Carrick vezetésével látogatott a spanyolokhoz, miután Ole Gunnar Solskjaert vasárnap menesztette az angol csapat vezetősége. Az angolok esetleges sikere biztos továbbjutást ért volna, miután szeptember végén hazai pályán már egyszer legyűrte a Villarrealt a United.

Carrick kezdőcsapatára mindenki kíváncsi volt, végül a

De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles - McTominay, Fred - Sancho, Van de Beek, Martial – Ronaldo

tizenegynek szavazott bizalmat. Csak a kispadon kapott helyet Bruno Fernandes, aki eddig a legtöbb helyzetet alakította ki a BL-ben.

Michael Carrick megbízott menedzserként vezette a Manchester United csapatát Forrás: AFP/Jose Jordan

A meccsen a Unitedé volt az első helyzet, de Scott McTominay az oldalhálóba fejelt egy szabadrúgás után, majd a túloldalon Moi Gómez helyzete után védett David De Gea.

A 26. percben újra az angolok spanyol kapusának kellett védenie, Manu Trigueros lőtt kapura. Nem sokkal később Cristiano Ronaldo fejelt kapura, de Rulli könnyedén fogta a labdát a helyzetet követően, az első félidőben a spanyolok domináltak, de gól nem született.

A második félidőben Trigueros lövése után mutatott be egy hatalmas bravúrt De Gea, majd a 66. percben Bruno Fernandes és Marcus Rashford is beállt Van de Beek és Martial helyére. Ezt követően nem sokkal Sancho került ziccerbe, de Rulli védeni tudott.

A 78. percben Rulli passza után Fred szerzett labdát, ami Ronaldóhoz került, a portugál pedig remekül emelt a spanyolok kapujába. Az ötszörös aranylabdás az ötödik BL-meccsén is gólt szerzett a United csaptában, ez volt a portugál 799. gólja profi pályafutása során.

Cristiano Ronaldo visszatérése óta mind az öt BL-meccsén gólt szerzett manchesteri mezben Forrás: AFP/Jose Jordan

A hajrában még Rashford lövését védte Rulli, majd az utolsó percben Jadon Sancho szerezte meg pályafutása első manchesteri gólját, kegyetlenül kilőtte a bal felsőt, így 2-0-ra nyert a Manchester United, amely így bejutott a legjobb 16 csapat közé.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Borussia Dortmund 6 3 1 2 7-4 3 11
D
GY
GY
GY
D
I
2.
Paris Saint-Germain 6 2 2 2 9-8 1 8
V
GY
V
D
D
I
3.
AC Milan 6 2 2 2 5-8 -3 8
D
V
GY
V
GY
4.
Newcastle United 6 1 3 2 6-7 -1 5
GY
V
V
D
V

Az E csoportból már biztosan továbbjutott Bayern München a forduló előtt egyetlen ponttal szerénykedő Dinamo Kijev otthonában lépett pályára, igazi téli körülmények között.

A Bayern München már a 14. percben gólt szerzett, természetesen Robert Lewandowski találat a kapuba, aki egy ollózós mozdulat után volt eredményes.

A 42. percben gyakorlatilag el is döntötte a meccs sorsát a Bayern, amikor Thomas Müller lépte át a labdát és Kingsley Coman lőtt az ukránok kapujába.

A második félidőben Denys Garmash révén szépített a Dinamo, de így is 2-1-re nyert a Bayern és meg is nyerte a csoportját.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Atletico Madrid 6 4 0 2 17-6 11 14
GY
D
GY
GY
GY
2.
Lazio 6 3 2 1 7-7 0 10
GY
V
GY
GY
V
3.
Feyenoord 6 2 4 0 9-10 -1 6
V
GY
V
V
V
4.
Celtic 6 1 4 1 5-15 -10 4
V
D
V
V
GY