Vágólapra másolva!
Egybehangzó sajtóhírek szerint a német Ralf Rangnick lesz a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője az idény végéig. A Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp is megszólalt honfitársa esetleges manchesteri kinevezéséről.

Angol sajtóhírek szerint Rangnick 6 hónapos szerződést kötött a MU-val, de további két évig marad majd a klub alkalmazásában és tanácsadóként fog dolgozni.

A 63 éves szakembert Németországban a modern futball atyjának tartják, ugyanis a több edző által is sikeresen alkalmazott taktika, a Gegenpressing egyik feltalálója volt. Többek között Jürgen Klopp is ezt a taktikát alkalmazta a csapatainál. A Liverpool Bajnokok Ligája győztes vezetőedzője rá jellemző humorral reagált a hírre, miszerint a rivális Manchester United kispadjára ül le egykori mentora.

Jürgen Klopp nagyon tiszteli Ralf Rangnickot Forrás: AFP/Bartek Wrzesniowski

"Általában nem szokás olyan dolgokról beszélni, amelyek nem hivatalosak, de

- dicsérte Klopp sajátos humorával Rangnickot.

"A világ minden edzőjének időre van szüksége, hogy eredményt érjen el a csapatával, neki most kevesebb ideje lesz, ez pedig megnehezítheti a dolgát. Bárhol dolgozott eddig, hihetetlen munkát végzett. Németországban nagyon nagyra tartják őt, és teljes joggal" – tette hozzá Klopp.

Rangnick jelenleg a Lokomotiv Moszkva sportigazgatója, korábban a Leipziget, a Schalkét és a VfB Stuttgartot is irányította a Bundesligában. Sajtóhírek szerint a United órákon belül bejelentheti hivatalosan az érkezését, ám a hétvégi Chelsea elleni rangadón még biztosan Michael carrick fogja irányítani a Vörös Ördögöket, ugyanis Rangnick munkavállalási engedélyére egyelőre még várni kell.