Tiltott videózás miatt megbüntették a New England Patriotsot

Philadelphia Eagles v New England Patriots GettyImageRank3 People SPORT HORIZONTAL American Football - Sport Looking USA STADIUM Massachusetts One Person Incidental People Photography Foxborough - Massachusetts New England Patriots Bill Belichick NFL Gill
FOXBORO, MA - DECEMBER 06: Head coach Bill Belichick of the New England Patriots looks on during the game between the New England Patriots and the Philadelphia Eagles at Gillette Stadium on December 6, 2015 in Foxboro, Massachusetts. Maddie Meyer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Tiltott videózás miatt 1,1 millió dollárra büntette a profi amerikaifutball-liga (NFL) a New England Patriotsot, amelytől egy draftjogot is elvett.

A hétfői beszámolók emlékeztetnek arra, hogy a bostoni együttes szezonját megörökítő filmes stáb a Cincinnati Bengals elleni mérkőzést megelőző fordulóban egy negyeden át a rivális kispadját videózta, ami a liga szabályzata szerint nem megengedett. A Patriots vezetősége akkor elismerte a hibát, azt azonban hozzátették, ők nem adtak erre utasítást a stábnak, a felvételeket nem is látták, azokat a filmesek saját hatáskörükben rögzítették.

A pénzbüntetés mellett a New Englandtől elvették a 2021-es amatőr játékosbörze (draft) harmadik körös választási lehetőségét is, a Patriots stábja egy évig nem forgathat a meccseken, a vezetőknek pedig tréningen kell részt venniük. A videót készítő David Mondilót határozatlan időre kitiltották minden NFL-létesítményből.