Búcsúzik Bill Gates a Microsofttól

Horizontal SEATED HEADSHOT
US Microsoft founder, Co-Chairman of the Bill & Melinda Gates Foundation, Bill Gates, poses for a picture on October 9, 2019, in Lyon, central eastern France, during the funding conference of Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria. - The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria on October 9, 2019, opened a drive to raise $14 billion to fight a global epidemics but face an uphill battle in the face of donor fatigue. The fund has asked for $14 billion, an amount it says would help save 16 million lives, avert "234 million infections" and place the world back on track to meet the UN objective of ending the epidemics of HIV/AIDS, tuberculosis and malaria within 10 years. (Photo by JEFF PACHOUD / AFP)
Vágólapra másolva!
Ettől függetlenül folyamatosan a vállalat rendelkezésére áll.
Vágólapra másolva!

Szimbolikusan újabb korszak zárult le a Microsoftnál, Bill Gates bejelentette a Microsoft és a Berkshire Hathaway holdingcég igazgatói tanácsaiból való lemondását. A Microsoftot 1975-ben társalapított informatikai szakember 2000-ig a vállalat elnökeként és vezérigazgatójaként funkcionált, 2000 és 2014 között már csak az elnöki tisztséget töltötte volt, az elmúlt hat évben pedig az igazgatótanácsának tagja volt.

Bill Gates (2019) Forrás: AFP/Jeff Pachoud

A 64 éves Bill Gates a LinkedInen nyilvánosságra hozott bejelentésében azt írja, hogy a jövőben oroszlánrészt a filantróp tevékenységeire kíván koncentrálni a Bill & Melinda Gates Alapítványon keresztül. Elsősorban nemzetközi egészségügyi, oktatási és fejlesztési projektek kidolgozásában és kivitelezésében érdekelt, plusz a klímaváltozásra való figyelemfelhívást is az egyik fő kötelességének érzi.

Ettől függetlenül a Microsoftot soha nem fogja magára hagyni, állítása szerint Satya Nadella vezérigazgató és a technikai felsővezetők a jövőben is számíthatnak rá, hogy segítséget nyújt számukra a vállalat ambiciózus terveinek megvalósításában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!