FONTOS Aggódnak a magyarországi német cégek, eurót és kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát akarnak
 
Előfizetői tartalom

Ausztriában csak az éttermek kerthelyiségei nyithatnak ki húsvét előtt

MTI
Ausztriában csak az éttermek kerthelyiségei nyithatnak ki húsvét előtt, továbbá engedélyezik az ifjúsági sporttevékenységet szabadtéren, de a részvétel feltétele a negatív koronavírus teszt lesz - erről döntött az osztrák kormány hétfőn. Egyetlen tartomány, a nyugati Vorarlberg került olyan kivételes helyzetbe, hogy - jó járványügyi mutatóinak köszönhetően - már március 15-én kinyithatnak az éttermek, valamint a sport és kulturális létesítmények is.

"A napi új megbetegedések növekvő száma nem teszi lehetővé a sokak által várt széles körű nyitásokat" - magyarázta a döntést Sebastian Kurz osztrák kancellár. Mivel azonban a járványhelyzetet tekintve jelentős eltérés mutatkozik az ország keleti és nyugati része között, a kormány a regionális nyitás mellett döntött. Ausztriában Vorarlberg az egyetlen olyan tartomány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés