Előfizetői tartalom

Az Európai Parlamentnek nem tetszik, hogy a Bizottság nem elég határozott jogállamisági kérdésekben

MTI
Az Európai Parlament (EP) képviselői csalódottságukat fejezték ki amiatt, hogy az Európai Bizottság nem terjesztette ki jogállamisági vizsgálatát az uniós értékek teljes körére, és így számos problémával nem foglalkozott - derült ki az EP plenáris ülésén az Európai Bizottság 2021-es jogállamisági jelentéséről csütörtökön elfogadott állásfoglalásból.

A 429 támogató szavazattal, 131 ellenszavazat és 34 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalás szerint az uniós jogállamiság helyzetéről szóló bizottsági értékelés hasznos, de különbséget kellene tennie az uniós értékek rendszerszintű és egyedi megsértése között, továbbá mélyrehatóbb, átláthatóbb értékelést kellene tartalmaznia. A képviselők véleménye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés