Kínában új gócpontot találtak, lezártak egy várost

Vasárnap a kínai hatóságok lezárták és magas kockázatúnak minősítették az orosz és észak-koreai határ közelében fekvő Sulan városát, miután újabb gócpont alakult itt ki. Mindez alig egy héttel azután történt, hogy Kína az ország összes régióját alacsony vagy közepes kockázatúnak minősítette. Vasárnap azonban 17 új esetet regisztráltak, ez két nap is két számjegyű emelkedést jelent, és két hét alatt a legnagyobb mértékűt - adja hírül a theguradian.com.

A Sulanhoz tartozó Maanling falu 2020. januárjábanForrás: XINHUA via AFP/Xinhua News Agency/Zhang Nan

Öt esetet találtak három, Oroszországgal és Észak-Koreával határos tartományban, hármat Csilinben, egyet Hejlungcsiangban és egyet Liaoningban. A csilini esetek mind Sulan városához köthetők, itt egy 28 éves nő, egy 45 éves és egy 56 éves férfi fertőződött meg, ezzel a város megbetegdéseinek száma 12-re tehető.

A kínai állami média, a CGTN azt adta hírül, hogy a hatóságok elrendelték Sulan összes nyilvános helyszínének ideiglenes bezárását, ideértve a sportlétesítményeket, a mozikat és a könyvtárakat, és minden lakos csak alapos indokkal hagyhatja el az otthonát. Felfüggesztették a tömegközlekedést, és egyetlen taxi sem hagyhatja el a várost.

A helyi média szerint a sulani fertőzések forrása rejtélyes, a hatóságok szerint az első eset egy olyan, 45 éves nő lehet, aki nem járt külföldön, és nem is volt nyoma annak, hogy olyasvalakivel érintkezett volna, aki nemrégiben utazott.

A hírek szerint ugyanakkor április utolsó három hetében 308 sulani lakos tért haza Oroszországból, nyolcukat karanténba helyezték, akik közül az egyikük kórházba került, a maradék 300 embert elkülnítették. Vuhanban újabb öt fertőzöttet találtak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek