Balatonfüred

2015.10.05. 19:15

Ukrajna következik?

Balatonfüred - Gazdasági mélypont, egekbe emelkedő infláció, kíméletlen bürokrácia, megfizethetetlen energiaköltségek. Ez Ukrajna.

Kovács Erika

A fentieket Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, egyetemi tanár mondta hétfőn este a zsúfolásig megtelt közösségi házban, ahol a jelenlegi ukrajnai helyzetről, illetve a kárpátaljai magyarság helyzetéről beszélt az érdeklődőknek.

Hozzátette, az ukrajnai borús képet tovább nehezíti a háborús konfliktus. Az előadó kritikusnak nevezte a kárpátaljai magyarság helyzetét, és azt mondta, a problémák várhatóan még idén, késő ősszel tetőznek, amikor is Ukrajnából újabb népvándorlásra számíthat Európa, különös tekintettel Romániára, Szlovákiára, Magyarországra, valamint Lengyelországra.

Ukrajna lakossága ugyanis akkor kapja kézhez az irreálisan magas fűtési számlákat, amiket a többség képtelen lesz kifizetni, ezért várhatóan tömegek döntenek úgy, hogy máshol keresik a boldogulást, más országokban próbálnak megélni. Hogy miként nehezíti tovább Európa amúgy is kritikus helyzetét az újabb migráció, még nem lehet tudni, erről az uniós megbeszélések kapcsán még nem hallani részleteket.

A jelenlegi migrációról elhangzott, Európában egyre több a potenciális terrorista, a kontinensről „menekülni” Új-Zélandra és Ausztráliába lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!