Hírek

2017.01.04. 19:34

Készüljön fel! Brutális hideg és havazás is jöhet!

Akár húsz fok is lehet, igaz, mínuszban, meg ráadásul eshet a hó is, az előrejelzés szerint, napirenden vannak a riasztások az ónos eső, a szél meg a havazás miatt a katasztrófavédelem tájékoztatása alapján. A rendőrség nagyon óvatos közlekedést javasol mindenkinek! Amúgy nem történt semmi különleges, tél van!

Kovács Erika

-Kiemelten figyeljenek az úton levők a sebességre, a nagyobb követési távolságra, és arra, hogy a hirtelen fékezést, a gyors kormányzást érdemes elkerülni a várható havazás és a csúszós utak miatt, illetőleg arra is ügyelni kell, hogy teli tankkal induljanak útnak, és a szélvédőmosó tartályt töltsék tele, tanácsolta Orosz Katalin megyei rendőrségi szóvivő. Hozzátette, aki hosszabb útra indul, vigyen magával hóláncot, jégkaparót, meleg ruhát, takarót, teát, vizet, élelmiszert, és akár lapátot is, mert bármikor jelentősebb havazásba futhat bele. Fontos az is, hogy a járműveken jól működjenek a lámpák! - Csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárása felkészített járművel induljanak útnak, tanácsolta a rendőrségi szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!