Most már hivatalos, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lesz a CPAC Hungary vezérszónoka – közölte a konzervatív találkozó magyarországi szervezője, az Alapjogokért Központ. Az amerikai eredetű Conservative Political Action Conference Európában először tavaly tett látogatást, a rendezvénynek akkor is Magyarország adott otthont.

Viktor Orban, Hungary's prime minister, speaks during the Conservative Political Action Conference (CPAC) in Dallas, Texas, US, on Thursday, Aug. 4, 2022. The Conservative Political Action Conference launched in 1974 brings together conservative organizations, elected leaders, and activists.
Orbán Viktor a tavalyi, dallasi CPAC-en
Fotó: Dylan Hollingsworth/Bloomberg via Getty Images

Az Egyesült Államokban a konzervatív oldal egyik legfontosabb rendezvényén tavaly Orbán Viktor is felszólalt Dallasban, ahogy beszédet tartott a CPAC Hungaryn is. Dallasi szónoklata előtt Orbán Viktor Donald Trump volt amerikai elnökkel is találkozott, aki később szintén felszólalt a rendezvényen.

A CPAC Hungary-t idén május 4-én és 5-én tartják a rendezvény honlapja szerint, az idei év mottója: "Együtt erő vagyunk!"