Donald Trump korábbi amerikai elnök azt tervezi, hogy a jövő héten vendégül látja Orbán Viktor magyar miniszterelnököt a floridai Mar-a-Lago-ban található nyaralójában – számolt be róla a BNN Bloomberg.

Trump hosts Hungarian Prime Minister Viktor Orban
Orbán Viktor Donald Trump
Orbán Viktor és Donald Trump 2019-ben.
Fotó: Brendan Smialowski / AFP

A találkozóra a tervek szerint március 8-án kerül majd sor. A két politikus 2019-ben már találkozott személyesen, amikor a magyar miniszterelnök az Egyesült Államokba látogatott. Egyelőre sem Trump kampánycsapata, sem a washingtoni magyar nagykövetség nem reagált a hírre.

Orbán és Trump régóta jó kapcsolatot ápolnak egymással. A magyar kormányfő a 2017-es, végül Trump győzelmével zárult amerikai elnökválasztáskor elmondta, hogy a republikánus jelöltnek szurkol. Nincs ez másként most sem, amikor Trump újra harcba száll a Fehér Házért, és az előválasztás eddigi eredményei alapján nagy valószínűséggel ő lesz Joe Biden kihívója.

A republikánus politikus többször is nyilvánosan méltatta Orbánt, sőt, nemrég még egy aláírt kampánysapkát is küldött neki ajándékba.

Szijjártó Péter: Donald Trump és a magyar kormány gondolkodásmódja nagyon közel áll egymáshoz

A tartózkodó külgazdasági és külügyminiszter a volt amerikai elnök nevadai győzelméről elmondta, hogy mindig jó hír, amikor az előző amerikai elnök sikereiről érkezik hír.