Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) keddi döntése értelmében a 2028-as Európa-bajnokságnak az Egyesült Királyság és Írország, míg a 2032-es kontinenstornának Olaszország és Törökország közösen ad otthont.

Fotó: ANDREJ ISAKOVIC

Az UEFA mindkét esetben az egyetlen versenyben maradt pályázatot hirdette ki győztesnek.

Az angolok 1996 után másodszor, az olaszok 1968 és 1980 után harmadszor lesznek házigazdái az Eb-nek, a további társrendezők – 2028-ban Skócia, Wales, Észak-Írország és Írország, 2032-ben Törökország – először adnak otthont a tornának.

A következő, 2024-es Európa-bajnokságot Németország rendezi.

Magyarország magabiztosan várhatja a németországi Európa-bajnokságot

A magyar válogatott négy meccs után vezeti az Európa-bajnokság selejtezőjének csoportkörét. A csoport másik négy országa egyaránt 5 meccset játszott. Bulgária és Litvánia három vereséggel és két döntetlennel áll a lista végén, Montenegró pedig két győzelmet, egy vereséget és két döntetlent tud felmutatni. Magyarország és Szerbia egyaránt 10 ponttal áll a csoport élén, a magyar válogatott viszont a kevesebb meccs miatt számít elsőnek. 

Október 14-én, szombaton Budapesten játszik egymással a magyar és a szerb válogatott, ez a meccs pedig sorsdöntő lehet a selejtezőcsoport végső állását illetően.

A magyar csapat Szerbia után a litvánoknál vendégeskedik október 17-én. Ezt követően a selejtezők két utolsó meccse következik november közepén. 16-án Bulgáriába utazik a válogatott, majd 19-én Budapesten mérkőzik meg Montenegróval. Az eddigi 4 meccsből egyedül Montenegrót nem tudta felülmúlni Marco Rossi gárdája, az a meccs egy gól nélküli döntetlennel zárult.

A Szoboszlaiék már készülnek a Szerbia elleni meccsre

Hétfőn megérkeztek a magyar válogatott tagjai a Telkiben lévő edzőközpontba, és készülnek a szerbek elleni összecsapásra. A csapatkapitány, Szoboszlai Dominik igazi húzóembere lehet a keretnek. A középpályás a klubjánál, a Liverpoolnál kihagyhatatlan tagja lett Jürgen Klopp kezdőjének.