Ez a cikk több mint 1 éve frissült utoljára.  A benne lévő információk elavultak lehetnek.

Botrány! Kiakadt a szövetségre a kirúgott teniszező apja

2015. aug 3. 18:50
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Botrány! Kiakadt a  szövetségre a kirúgott  teniszező apja

Botrány! Kiakadt a szövetségre a kirúgott teniszező apja

Budapest — Késés és vita a szövetségi edzővel – nagyjából ennyi vezetett ahhoz, hogy a fia­tal teniszezőket kikezdjék.

A Wimbledonban győztes Gálfi Dalmára (16) és Stollár ­Fannyra (16), illetve Valkusz Mátéra (16) és Szintai Dávidra (18) nem számítanak az U18-as csapat-Európa-bajnokságon.

Gálfi Tamás (48), a játékos édesapja szerint a teniszszövetség rossz kommunikációja a hibás a mendemondák kialakulásáért. Az italozásos, drogozós internetes hozzászólások megviselték a svájci egyéni Eb-n Stollárral párosban döntőig menetelő lányát.

– A szövetséggel az Európa-bajnokság után megtárgyaltuk a kizárást, s úgy érzem, minden kérdést megvitattunk.

Erre múlt hét végén lehoztak egy közleményt, amely indulatokat gerjesztett – mondta Gálfi Tamás. – A címeres mezben „sportemberhez nem méltó viselkedés" megfogalmazás idegesített fel. A lányok nagyon is szeretnek Magyarországért játszani.

Gálfi Tamás azt mondja, a  lánya, Dalma nagyon szeret Magyarországért játszani, nem érti, miért kellett eltiltani/Fo­tó: Tumbász Hédi

Gálfi Tamás azt mondja, a lánya, Dalma nagyon szeret Magyarországért játszani, nem érti, miért kellett eltiltani/Fo­tó: Tumbász Hédi

Svájcba a válogatottat Pelva Gábor (34), az utánpótlás korosztályokért felelős vezetőedző kísérte el, vele keveredett vitába a játékos.

– Dalma a megbeszéltek szerint az erőnléti edzője programját követte kint, s az egyik napra nem volt neki kondiedzés előírva. A válogatottnál azonban rá akarták erőltetni, hogy végezze el az erőnléti munkát, amit Dalma nem vállalt – tette hozzá az édesapa.

Gálfi „számláján" volt még, hogy egyszer túl sokáig reggelizett, az egyéni Eb-re indulásról pedig azért késett el, mert előző este megünnepelték wimbledoni sikerüket. Nem volt túl jó az időzítés...

– A Svájcba vezető tízórás autóutat legalább végigaludtuk. Az ébresztőórám pedig nem szólt, azért késtem fél órát – mondta Gálfi Dalma. – Nem követtünk el akkora bűnt, hogy ki kellett volna rakni a csapat-Eb-keretből.

Sza. D.

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Rajongsz a sportokért? Mi is!

Exkluzív hírekkel, naprakész eredményekkel és izgalmas szurkolói tartalmakkal várunk, hogy mindig képben legyél kedvenceidről! www.sportal.hu - Együtt a lelátón!

ifiteniszezők csapat-Eb Wimbledon Valkusz Máté Stollár ­Fanny Gálfi Dalma