Gulyás: Európa egyik legfontosabb kérdése a migráció

 

Európa és Magyarország egyik legfontosabb kérdése a bevándorlás - jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője egy, a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációval kapcsolatos kispesti lakossági fórumon, szerda este.

Gulyás Gergely azt mondta: Magyarország büszke lehet arra, hogy képes határait megvédeni és polgárainak biztonságot nyújtani. Ez sok európai kormánynak nem sikerül – tette hozzá.

A magyar kormány “toleráns és megértő”: nem akarja előírni, kivel éljenek például a németek vagy a svédek, csak ezt mások se írják elő nekünk – jegyezte meg a fideszes politikus.

Magyarország nem kíván bevándorló országgá válni. Más kultúrájú emberek integrációja nehézségekbe ütközhet. A terrorcselekmények többségét bevándorlók vagy bevándorlók leszármazottai követték el – közölte a Fidesz frakcióvezetője.

Hangsúlyozta: a demográfiai problémákat nem bevándorlással, hanem felelős családpolitikával kell megoldani.

A sereghajtók közül az élmezőnybe került hazánk Gulyás Gergely szerint

Nem igaz, hogy azért beszélnek a bevándorlásról, hogy ne kelljen beszélni másról, hiszen a 2010-ben kezdődött kormányzásnak sok eredménye van, Magyarország a sereghajtók közül az élmezőnybe került – mondta.

2008-ban államcsőd fenyegetett, csak külföldi hitelből tudtak nyugdíjakat és közalkalmazotti béreket fizetni, ma már 3 százalék feletti a gazdasági növekedés, a nettó béremelkedés több mint 10 százalék, és 730 ezerrel több ember dolgozik, mint 2010-ben – sorolta az eredményeket Gulyás Gergely.

Azt mondta: Magyarország erősödik, a gazdaság és a foglalkoztatottság növekszik.

„A baloldalon Gyurcsány Ferenc akarata érvényesül”

Az ellenzékről szólva a kormánypárti politikus kijelentette: a baloldalon Gyurcsány Ferenc akarata érvényesül, a Jobbik pedig pálfordulásai miatt hiteltelen. Az ellenzék gyengesége azonban nem jelenti azt, hogy a 2018-as választás lefutott – jegyezte meg.

Véleménye szerint nincs olyan kormányzati alternatíva, amelytől több siker várható, mint a jelenlegitől. “A 2010-es kormányváltásra visszanézve: soha rosszabb hét és fél évet” – mondta Gulyás Gergely.