Februárban jön a törvény a feltételes szabadságra bocsátás szigorításáról

2020. január 14., 08:24

Szerző:

Februárban kerülhet az Országgyűlés elé az igazságügyi tárcának a feltételes szabadságra bocsátás szigorításáról szóló javaslata – mondta az igazságügy miniszter az M1 hétfői műsorában. Varga Judit közölte, a kettős győri gyermekgyilkosságot követően elrendelt vizsgálat eredménye nyomán

az a javaslat, hogy ne lehessen feltételes szabadságra bocsátani olyan elítéltet, aki más életére tört.

Növelni kell a gyermekvédelmi jelzőrendszer hatékonyságát is, és meg kell vizsgálni a szülői kapcsolattartás szabályait. Különösen akkor, ha a szülő felügyeleti jogát bűncselekménnyel összefüggésben szüntetik meg – tette hozzá a politikus.

Az Igazságügyi Minisztérium jelentése január 9-én jelent meg a kettős győri gyermekgyilkosságról, amelyben egy feltételesen szabadlábra helyezett apa láthatáskor agyonverte a 13 éves nevelt lányát és a tízéves fiát, mielőtt magával is végzett volna. A jelentés fő megállapítása az, hogy a gyámhivatal, a család és gyermekjóléti szolgálat nem hibázott, de azt meg kell vizsgálni, hogy H. Gábort miért csak öt évre ítélték, miután 2016 májusában kalapáccsal támadott az alvó feleségére.

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt.