Belföld

Eltemették az Újbudán meggyilkolt rendőrt, Baumann Pétert

police.hu
police.hu

Eltemették Baumann Pétert, a BRFK hősi halált halt fiatal főhadnagyát, akit január 12-én gyilkoltak meg egy újbudai rendőri intézkedés során. A 29 éves korában életét vesztő rendőrt katonai tiszteletadás mellett, a Mátészalkai Köztemetőben helyezték örök nyugalomra a családja, a szerettei, barátai és több száz rendőr kíséretében.

A temetésen Pintér Sándor belügyminiszter, Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár, Balogh János országos rendőrfőkapitány és helyettesei, a megyei rendőrfőkapitányok és a társszervek vezetői részvétüket fejezték ki, és főhajtással tisztelegtek Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy előtt.

Galéria
police.hu

A ravatalnál a BRFK munkatársai és a teljes rendőri állomány nevében Budapest rendőrfőkapitánya, Terdik Tamás vezérőrnagy búcsúzott.

Baumann Péter személyében nemcsak egy nagyszerű embertől búcsúzunk, hanem egy olyan rendőrtől, akinek közismert volt a hivatás iránti elkötelezettsége

– mondta a főkapitány, hozzátéve, Péter barátságos, kedves személyiségének köszönhetően gyorsan beilleszkedett, és a kollégáival is kiváló kapcsolatot alakított ki, s rendkívül kötődött a szolgálati helyéhez. Pozitív életszemlélete, kisugárzása által rövid idő alatt számos barátra tett szert,s  életre szóló baráti kapcsolatai szövődtek.

“A mi szemünkben az intézkedő rendőrök, azaz Baumann Péter, Dobos László, Kállai László hősök. Hősies helytállásuk nélkül civil életek kerültek volna veszélybe”

– tette hozzá. Péter személyiségét, hitvallását talán legjobban egyik kollégájának a következő gondolata fejezi ki:

Ha jelenleg meg tudnánk tőle kérdezni, hogy ami történt, az jól történt-e, akkor a válasza az lenne, hogy bármikor újra bevállalná, ha ezzel másokat megvéd.

– mondta Péter kollégája.

Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy temetésével egy időben a rendőrök az egész országban egy percre bekapcsolták a kék lámpát és a szirénát, hogy emlékezzenek és tisztelegjenek elhunyt rendőrünk emléke előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik