Ez a cikk több mint 1 éve frissült utoljára.  A benne lévő információk elavultak lehetnek.

Meghalt Répás Zsuzsanna volt helyettes államtitkár

2023. márc 2. 15:29
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Tóth Szabi így gyászolja az édesapját. Fotó: Northfoto

Gyász: elhunyt Répás Zsuzsanna egykori helyettes államtitkár /Fotó: Northfoto

57 éves korában elhunyt Répás Zsuzsanna, aki a második Orbán-kormányban a nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkári tisztséget töltötte be. Aktív politikusként sokat járt Erdélyben is.

Budapesten 57 éves korában elhunyt Répás Zuzsanna, aki 2010–2014 között nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkári tisztséget töltött be a második Orbán-kormányban – írta közösségi oldalán Gergely Balázs, a Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke - szúrta ki a Krónika Online erdélyi hírportál.

A portál beszámolója szerint Répás Zuzsanna Budapesten született 1966-ban. A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett vegyészmérnöki diplomát, majd több éven át középiskolai tanárként tanított. 1998–2002 között, az első Fidesz-kormány idején a Külügyminisztérium politikai főtanácsadójaként Németh Zsolt államtitkár mellett dolgozott.

2002–2010 között a Fidesz országgyűlési képviselője, a második Orbán-kormány idején pedig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára volt. 2015-től haláláig a magyar állami közigazgatásban helyezkedett el.

Elhunyt Répás Zsuzsanna, a nemzetpolitika egykori alapembere /Fotó: MTI / Molnár Edvárd

Répás Zsuzsanna 57 éves volt /Fotó: MTI / Molnár Edvárd

A Kolozsvári Magyar Napok főszervezője, Gergely Balázs Facebook-bejegyzésében így emlékezik meg róla:

,,Az utolsó év, amely a reményt vesztő külvilág számára kilátástalan végjáték, az Neked feltétlen hit és harc volt. Mint annyi másban, mindhalálig. Sok egyébről írhatnék, de most innen, a kincses városból a puszta tény minden mást elnyom: nélküled nem jött volna létre a Kolozsvári Magyar Napok, Répás Zsuzsanna! Köszönünk mindent, Isten nyugtasson!

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

gyász

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Gyász elhunyt répás zsuzsanna meghalt államtitkár

Játssz és nyerj!