Woody Allen megmentette egy fuldokló barátja életét egy étteremben

2023. máj 23. 14:43
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Woody Allen egy new york-i olasz étteremben mentette meg fuldokló barátja életét / Fotó: Northfoto

Woody Allen egy New york-i olasz étteremben sietett azonnal fuldokló barátja segítségére / Fotó: Northfoto

Woody Allen a Heimlich-technika megfelelő alkalmazásával mentette meg egyik barátja életét egy New York-i étteremben. Nem ez volt az első eset, hogy a legendás rendező életet mentett.

Woody Allen és barátja, Andrew Stein nemrégiben egy baráti vacsorán vettek részt az egyik kedvenc olasz éttermükben New Yorkban, amikor Stein hirtelen félrenyelt és fulladozni kezdett. A 78 éves rendező amint észrevette, hogy barátja arca vörössé válik az oxigénhiány miatt, 165 centiméteres magassága ellenére meglepő erővel és lendülettel használta az életmentő Heimlich-féle műfogást.

Szégyellem kimondani, de Woody tényleg megmentette az életemet. Általában halat rendelek, de ezúttal a disznóhúst választottam, és nem sokkal azután, hogy elkezdtünk enni, egy darab hús megakadt a torkomon, amitől nehezen kaptam levegőt. Pánikba estem. Megrémültem. És akkor Woody segített rajtam. Az egész olyan volt, mint egy jelenet az egyik filmjéből. Ha ő nem reagál ilyen gyorsan, attól tartok, meghaltam volna. Az életemmel tartozom neki

– nyilatkozta a demokrata politikus Stein a Page Sixnek. Az eset egyébként még május közepén történt.

Woody Allen korábban már másvalaki életét is megmentette a Heimlich-fogás alkalmazásával: akkor a producer Jean Doumanian segítségére sietett, aki egy félrenyelt falat kenyértől kezdett el fuldokolni.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Woody Allen

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget

A Blikk videói között megtalálható minden ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

Woody Allen életmentés heimlich-fogás félrenyelt fuldoklik

Játssz és nyerj!