szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szentiványi Mátyás búcsúlevele eljutott a laphoz, a távozása oka egyelőre nem ismert.

Visszavonta Pintér Sándor belügyminiszter Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója megbízatását – írja a Magyar Hang.

A lap birtokába jutott ugyanis egy búcsúlevél, amelyet hétfőn kaptak meg az OGYÉI dolgozói. Ebben Szentiványi azt írta, hogy Pintér Sándor belügyminiszter visszavonta a megbízatását, egyúttal megköszönte a kollégáinak az addigi közös munkát, és sok sikert kívánt nekik a folyatáshoz.

Az OGYÉI élére – a levél szerint – ezután a korábbi főigazgató-helyettes, El Koulali Zakariás kerül, aki viszont épp szabadságon van. Amíg ő nem tér vissza, addig Parapatics Tamás főigazgató-helyettes látja el a főigazgatói feladatokat.

Ahogy azt a Magyar Hang is megjegyzi, a főigazgatói feladatok átadását-átvételét eléggé megnehezíti, hogy az utód nincs ott, amikor a váltás történik, ez pedig arra utalhat, hogy a döntés előkészítetlen volt, és hirtelen született meg.

Az OGYÉI egyelőre nem kommentálta a történteket.

A Népszava május elején arról ír, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI) összevonhatják a Nemzeti Népegészségügyi Központtal. A lap értesülései szerint emiatt több szakember is felmondott már akkor, de további létszámleépítésre is készültek a hatóságnál.