szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az előválasztáson alulmaradt DK-s politikus annak idején letagadta az offshore-kapcsolatait, ezért a Momentum szerint nincs helye a parlamentben. A DK-elnök Gyurcsány Ferenc felháborodott ezen.

Kordás László országgyűlési képviselő hirtelen halála miatt a Demokratikus Koalíciónak (DK) döntenie kellett a 2022-es országgyűlési választáson szerzett listás mandátum sorsáról, az elnökség pedig úgy határozott, hogy Ráczné Földi Judit fogja betölteni a DK-t megillető, megüresedett országgyűlési mandátumot.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteken 13 igen és 1 nem szavazattal el is fogadta, hogy Ráczné Földi Judit a parlament tagja legyen. A határozatra a választott tagok mellett igennel szavazott például a DK, az LMP, a Jobbik, és a Párbeszéd delegáltja is, kizárólag a momentumos szavazott nemmel, ahogyan arra előzetes közlésük alapján számítani is lehetett.

Ráczné Földi Judit
Ráczné Földi Judit / Facebook

Ezután a Momentum azt is közölte: nem hagyják annyiban az ügyet. Gelencsér Ferenc pártelnök szerint a Momentum a Kúriához fordul, elutasítás esetén pedig alkotmányjogi panaszt nyújt be az NVB döntésével szemben. Méghozzá azért, mert

a Momentum szerint az ellenzékben is vannak a parlamenti képviselőségre méltatlan politikusok, ilyen Ráczné Földi Judit is, mert hazudott.

A Momentum azért is állíthatja ezt ilyen magabiztosan, mert ahogy azt a hvg.hu is megírta, a bíróság nemrég kimondta a közte és a Válasz Online között zajló perben, hogy az DK elnökségi tagja hazudott. Erről itt írtunk bővebben:

Jogerős, hogy hazudott a DK elnökségi tagja - pert nyert a Válasz Online

Nem bontotta ki az igazság minden részletét Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, amikor 2021-ben az előválasztáskor céges érdekeltségének offshore hátteréről nyilatkozott. A jogerős bírósági ítélet szerint az erre rávilágító Válasz Online megalapozottan írta emiatt róla, hogy hazudott.

A történtekre reagált Gyurcsány Ferenc is. A DK elnöke a közösségi oldalán – a Momentum vagy Ráczné konkrét említése nélkül – azt írta: „Aki bármelyikünknek jön, az mindannyiunkkal jön szembe”. Hozzátette: „Kinőttünk a hamis realisták és a túlfeszített lényeglátók világából”.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.