szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rendőrsorfal zárja le az utcát Orbán Viktor irodája körül, az ellenzéki képviselők így is le tudták bontani a kordonokat.

A Momentum teljes parlamenti frakciója, valamint Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő elbontotta reggel az összes kordont az Orbán Viktor irodájául szolgáló egykori Karmelita kolostor körül.

A képviselők hétpontos követelést olvastak fel és próbáltak meg felfüggeszteni a bejáratra. Ebben szerepel a kormánypropagandaként szolgáló közmédia leállítása, a rendeleti kormányzás felszámolása, arányos képviseletet biztosító választások, a csatlakozás az Európai Ügyészséghez, a sztrájkjog helyreállítása, a kormánytól eredetileg független intézmények megtisztítása a pártkáderekből, illetve a fenntartható klímapolitika.

A rendőrök azt engedték, hogy a kordonokat lebontsák, azt már nem, hogy a bejáratra kiragasszák a követeléslistát. Az utcára a rendőrsorfal nem enged be senkit.

A Színház utcát, ahol Orbán Viktor hivatala található, 2021-ben zárták le, a hivatalos indoklás szerint azért, mert épp akkor kezdődött meg „érdemben” a Honvéd Főparancsnokság épületének felújítása.