szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Puskás Stadiont üzemeltető Nemzeti Sportközpontok Zrt. röviden válaszolt a kérdéseinkre.

Szűkszavúan válaszolt csupán a Nemzeti Sportközpontok Zrt. sajtóosztálya, miután pénteken arról kérdeztük őket, hogyan lehetséges, hogy egy férfi a csütörtöki Ferencváros-Bayer Leverkusen Európa Liga mérkőzés közben le akart mászni a Puskás Aréna egyik pilonjáról, eközben pedig leesett és súlyos sérüléseket szenvedett. Azt írták, jelenleg is vizsgálják a szervező bevonásával a baleset körülményeit.

„A sérült állapotáról hivatalos információval nem rendelkezünk, neki és a balesetben megsérült biztonsági szolgálatot teljesítő munkatársnak is mihamarabbi felépülést kívánunk” – írta a stadiont üzemeltető vállalat. A férfiról egyébként az Országos Mentőszolgálat közölte, hogy súlyos fej-, medence- és mellkasi sérüléseket szenvedett, és felmerült nála a gerincsérülés gyanúja is az esés után. A baleseti sebészetre szállították.

Az üzemeltető nem válaszolt viszont egyáltalán azokra a kérdéseinkre, amikkel azt firtattuk, mit lehet tudni az eset körülményeiről, vagy hogy milyen állampolgárságú a férfi. Figyelmen kívül hagyták azt a kérdést is, hogy hogyan lehet megakadályozni, hogy a jövőben ilyen esetek előfordulhassanak.

Lezuhant egy ember a Puskás Aréna egyik pilonjáról

A férfit súlyos sérülésekkel vitték kórházba.