szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hétezer négyzetméteren pusztítottak a lángok.

Háború Ukrajnában
„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok 2022 február óta tartanak, a Nyugat fegyverszállításokkal és gazdasági szankciókkal nehezíti az oroszok előrenyomulását. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.
Friss cikkek a témában

Tűz ütött ki az egyik legnagyobb bevásárlóközpontban Moszkva közelében péntek hajnalban. A helyi hatóságok szerint legalább egy ember meghalt.

A tűz miatt a Himkiben található Mega pláza épületének teteje beomlott, ez pedig jelentősen megnehezítette a tűzoltók munkáját. A hatóságok közleménye szerint a tűz több mint hétezer négyzetméteren égett.

 

Egyelőre nem tudni biztosan, mi okozta a tüzet, ennek kiderítésével az orosz Nyomozó Bizottságot bízták meg. A moszkvai regionális mentőszolgálatok vezetője szerint a helyszíni javítási munkák során sérthették meg a biztonsági előírásokat, azonban az Interfax orosz hírügynökség úgy tudja, hogy a szándékos gyújtogatás lehetőségét is vizsgálják a hatóságok.

A plázában a háború előtt több nyugati áruházlánc boltja is megtalálható volt, itt nyílt például Moszkva közelében az első IKEA.