eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
A Mol által üzemeltetett INA-benzinkút az M7-es autópályánál, Zalakomár közelében. A horvát kormány mégsem módosította az INA olajtársaság - amelyben a Mol 47,26 százalékos tulajdoni hányadával a legnagyobb részvényes - privatizációjával kapcsolatos törvényt, a kabinet megvárja a részvényfelvásárlásokkal kapcsolatban indított, Szlovákiára, Magyarországra és Ciprusra is kiterjedő ügyészségi vizsgálat eredményét.
Nyitókép: MTI/Varga György

A Molnál csak naponta egyszer lehet kedvezménnyel tankolni

Bár a hazai olajtársaságnál naponta 50 litert lehet olcsón tankolni, nem csak a mennyiség számít.

A 24.hu-nak több olvasó is arról panaszkodott, hogy hiába nem merítette ki a Molnál a napi limitet, csak egyszer engedték kedvezménnyel tankolni. A bezinkúton ugyanis nem (csak) a mennyiséget figyelik, hanem azt, hogy ki hányszor vásárol egy nap. Márpedig - írja a portál a tapasztalatok alapján - a Mol csak naponta egy alkalommal engedi az ársapkás üzemanyag vásárlását. Így hiába vesz valaki egyszerre kevesebb, mint 50 litert, azzal már ki is merítette az aznapi keretét.

A Mol azért hozta ezt a mennyiségi korlátozást, hogy elejét vegye a pánikszerű felvásárlásnak. Viszont a forgalmi engedélyhez kötött tankolásnál nem tudják figyelemmel kísérni a mennyiséget.

A 24.hu-nak nyilatkozott a holtankoljak.hu ügyvezető igazgatója, Bujdos Eszter, aki szerint ez főleg a vidéken élőket érinti hátrányosan. Ők ugyanis, ha napjában többször szeretnének kisebb mennyiséget tankolni, nem tehetik ezt meg a Molnál. Más benzinkút pedig lehet, hogy nincs a közelükben.

A robogósok már korábban rosszul jártak, ugyanis ők nem kapnak a járműveikhez forgalmi engedélyt. Enélkül viszont már korábban is csak piaci áron vehettek üzemanyagot, így a most nyilvánosságra került gond nem érinti őket.

Bujdos Eszter úgy véli: nem egyértelmű a rendelet, ezért fordulhat elő, hogy a robogósoknak nem adnak hatósági áras benzint. Álláspontjuk szerint a magyar honosság bizonyítására el kellene fogadni a kötelező felelősségbiztosításról szóló igazolást is. Úgy tudja, van kút, amely a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) állásfoglalását kérte ebben a kérdésben.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×