eur:
387.75
usd:
359.98
bux:
69201.95
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác
A zöldmezős beruházásként valósuló dél-budai centrumkórház helyszíne, az M7 és az M1 autópálya közös szakasza melletti Dobogó nevű terület 2018. július 31-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Gulyás Gergely: megszűnik a tervezett Dél-budai Centrumkórház projektcége

A miniszter szerint sincs értelmük azoknak a cégeknek, amelyek nem végeznek érdemi munkát.

Nem tart fenn tovább az állam olyan projektcégeket, ahol nincs érdemi munka, mert nem halad a beruházás – mondta a hvg.hu-nak Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A döntés értelmében megszűnik a régóta tervezett, de forráshiány miatt folyamatosan halogatott Dél-budai Centrumkórház projektcége is.

„Minden felügyelőbizottsági tagnak folyósított havi pár százezer forint is pénz, és ha a beruházás halasztása miatt egy projektcégre nincs szükség, azt meg kell szüntetni,

ezt tesszük a tervezett Dél-budai Centrumkórház előkészítésére létrehozott vállalkozással is” – fogalmazott a tárcavezető a lap megkeresésére.

A miniszter szerint amíg a beruházás nem indul el, „a cég működésére nincs szükség”, ezért a DBC Zrt.-t „meg fogjuk szüntetni legkésőbb jövő júniusban, ám addig még le kell zárni a tervezés-előkészítési munkákat”. A projektcégnek ugyanis még ki kell fizetnie a kórház tervezésére kötött szerződés utolsó részletét, ami Gulyás Gergely szerint „mintegy 2,7 milliárd forint” – idézi a tárcavezető szavait a Telex.

Címlapról ajánljuk

Átalakul Vlagyimir Putyin kormánya, távozik a védelmi miniszter

Támogatásukról biztosították az orosz parlament szakbizottságai vasárnap az orosz miniszterelnök-helyettesi és miniszteri posztokra jelölt tisztségviselőket. Később kiderült, milyen jelentős cseréket hajt végre az orosz elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×