eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
19 Celsius-fokot mutat egy hőmérő Győrben 2019. december 18-án. Szokatlanul enyhe az időjárás kontinensünk nagy részén. Magyarországon 19-én a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 16 fok között várható.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Megdőlt a budapesti hajnali melegrekord, sőt!

Soha nem volt még a fővárosban 6,6 fok december 25-én reggel.

Megdőlt a hajnali és a napi melegrekord is hétfőn, karácsony első napján a fővárosban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a honlapján.

Azt írták, hétfőn, az átlagosnál melegebb, tavaszias karácsonyon megdőlt a fővárosi napi legmagasabb minimumhőmérséklet rekordja.

Korábban ezen a napon 1950-ben Budapest Országút állomáson 6,5 Celsius-fokot mértek, most Újpesten 6,6 fokot rögzítettek a műszerek.

A meteorológiai szolgálat a Facebook-oldalán egy másik fővárosi melegrekordról is beszámolt: hétfőn napközben Újpesten 13,9 Celsius-fokot mértek, ez kéttized fokkal meghaladja az eddigi, 2022-ben rögzített napi melegrekordot. Hozzátették: a rekordhoz nagyban hozzájárult az élénk, olykor erős nyugati szél.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy hétfőn a Baranya vármegyei Kémesen 18 fokot mutatott a hőmérő, ez ott mintegy 12 fokkal haladja meg az ilyenkor szokásos maximumhőmérsékletet.

Az országos napi melegrekord ugyanakkor nem dőlt meg: 2009-ben ezen a napon Sellyén 21,8 fokot mértek. Sellyén egyébként hétfőn 17,7 fok volt.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×