Diplomácia

Venezuelai válság - Nagy összegű humanitárius segélyt küld az Egyesült Államok

Ez a migránsok helyzetéről szóló 2022 júniusában aláírt Los Angelesi Nyilatkozat alapján történik.

2023.03.18 18:55MTI

Az Egyesült Államok több mint 170 millió dollár (mintegy 64 milliárd forint) új segélyt nyújt a venezuelai humanitárius válság következményeinek enyhítésére - jelentette be az amerikai külügyminisztérium pénteken.

A sajtóközlemény szerint a keret 140 millió dollár humanitárius segítségből és 31 millió dollár fejlesztési támogatásból áll. Az összeget a legkiszolgáltatottabbak megsegítésére szánja az Egyesült Államok Venezuelában, valamint a környező országokban, ahol a gazdasági válságtól sújtott országból elmenekültek ellátásra találtak. A közlemény egyben köszönetet mond azoknak a kormányoknak, amelyek szolidaritást mutattak, és menedéket biztosítanak a nehéz helyzetbe került venezuelai embereknek.

A segítségnyújtás a migránsok helyzetéről szóló 2022 júniusában aláírt Los Angelesi Nyilatkozat alapján történik azon országok erőfeszítéseinek elismeréseként, amelyek nagy létszámú migránsnak adnak menedéket - áll a közleményben, amely kiemeli, hogy Venezuela térségében 17 ország fogadott be venezuelaiakat.

Az amerikai külügyminisztérium adatai szerint az Egyesült Államok 2017 óta 2,8 milliárd dollárral segítette a venezuelai humanitárius válság kezelését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.