Tüntettek az AfD ellen Németországban

  • narancs.hu
  • 2024. január 21.

Külpol

A szélsőjobbosok novemberi titkos találkozójáról kikerült hírekből lett országos felháborodás.

 Az Alternatíva Németországért (AfD) párt és nézetei ellen tüntettek szombat este Németország több városában, így Frankfurtban, Hannoverben, Kasselben, Dortmundban, Wuppertalban, Karlsruhéban, Nürnbergben – tudósított az MTI.

A beszámolók szerint az utcára vonult tízezrek tiltakozását a jobboldali parlamenti párt idegenellenes álláspontja váltotta ki.

A német újságok ugyanis arról írtak, hogy novemberben szélsőjobboldaliak titkos találkozót tartottak Potsdamban, amelyen az AfD és a Kereszténydemokratai Unió (CDU) képviselői is jelen voltak, és ott szóba került a „remigráció”, azaz több millió bevándorló kitelepítése. A  szóba hozott terv a menedékkérőkön túl a tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiekre és a „a nem asszimilált” német állampolgárokra is vonatkozna.

A német  szövetségi belügyminiszter a találkozóval kapcsolatos hírre utalva arról beszélt, a remigráció kifejezés ártalmatlannak tűnik, de felsejlik mögötte a tömeges kiutasítás és deportálás gondolata. 

A szombati tüntetők kinyilvánították, nem akarják, hogy Németország visszatérjen a fasiszta múltba, némely táblán ez a felirat állt: „A fasizmus nem alternatíva”. 

A novemberi találkozó miatt napok óta szerveznek tüntetéseket, és vasárnap is lesz demonstráció.

Az AfD most a második legnépszerűbb parlamenti párt Németországban. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk