feljelentés;Gáspár Győző;Curtis;Gáspár Bea;

Vége: Gáspár Győző feljelentette Curtist

A fideszes showmant állítólag rengetegen megfenyegették a rapper beszólása után.

Feljelenti Gáspár Győző Széki Attilát, művésznevén Curtist, amiért a rapper patkánynak nevezte – erről a kormánypárti Mandinernek beszélt Győzike és felesége, Gáspár Bea.

Curtis rövid időn belül kétszer is kinyilvánította nem túl hízelgő véleményét Gáspár Győzőről, mindkétszer azzal összefüggésben, hogy a Fidesz-taggá avanzsált, korábban adócsalási ügybe keveredett showman egyszeriben a Kubatov Gábor elnökölte FTC szurkolója lett. Amikor a zöld-fehérek a Debrecent fogadták, Curtisnek úgy vélekedett Győzikéről, hogy szerinte ő „egy előre kitermelt nyereségvágyból elkövetett” FTC-szurkoló.

Legutóbb a rapper egy fotót osztott meg róla, ahol Gáspár az FTC-Újpest meccsen egy „zöld sasok, lila majmok” szurkolói sálat tart fel a magasba. Ekkor Curtis már élesebben kezdett szitkozódni: „Te napraforgó patkány... most már lesz falunap és a NAV sem basztat!” – írta.

Erre aztán Győzike besokallt. A kormánypárti Mandinernek azt mondta, azzal még nincs baja, hogy az újpesti vendégszurkolók is ízléstelen molinóval támadták be, de a gyűlöletkeltés már nem fér bele. Azt állította, fél, és erről szerinte Curtis tehet, aki átlépett egy határt, amit nem lett volna szabad. – Huszonnégy éve vagyok közszereplő, de ilyet korábban még nem éreztem. Tegnap este elolvastam a kommenteket a közösségi platformokon és megdöbbentem. Az egy dolog, hogy rasszista megjegyzésekkel illetnek, de hogy sokan a halálomat kívánják, meg verést ígérnek, az már sok. (...) Lehet üzengetni, poénkodni, én is értem a viccet, de az, hogy patkánynak nevezett, ezzel minden határt átlépett. Nem csupán sértő, gyűlöletkeltő is, amit írt – mondta.

Gáspár Bea is nyilatkozott a lapnak, ő úgy fogalmazott, nincs mentség arra, hogy Curtis megalázta, megszégyenítette és patkánynak nevezte a férjét. – Interneten már megtettük a rendőrségi feljelentést gyűlöletbeszéd miatt, s mindezt személyesen is megtesszük. (...) Emberek! Nekem két lányom van. Ne jussunk már el oda, ebben az amúgy is zavaros világban, hogy attól keljen félni, hogy Győzőt vagy valamelyik gyerekemet atrocitás éri, netán megverik. (...) Győzőről mindenki tudja, hogy showman, egy vicces ember, az a dolga, hogy szórakoztasson. És szeretik is ezért. De ez az uszítás, ami most megy, ijesztő. Most jött el a pont, hogy ennek véget vessünk, ezért fordulunk a rendőrséghez! – közölte.