Vágólapra másolva!
Szerdán este a spanyol Király-kupa elődöntőjének visszavágó mérkőzésén a Real Madrid Karim Benzema mesterhármasának köszönhetően 4-0-ra legyőzte a Barcelonát a Camp Nou Stadionban, ezzel Carlo Ancelotti csapata 4-1-es összesítéssel bejutott fináléba, ahol az Osasuna lesz az ellenfele.

A naptári évben a két csapat már háromszor is találkozott egymással. Januárban a Barcelona 3-1-re legyőzte a Real Madridot a Rijádban rendezett spanyol Szuperkupa-döntőben, majd március elején a Santiago Bernabéu Stadionban nyert 1-0-ra Király-kupa elődöntő odavágó mérkőzésén, március 19-én pedig a bajnokságban nyert a katalán csapat 2-1-re a Camp Nouban.

A Barcelona kezdte jobban a találkozót, és már a harmadik percben reklamált egy tizenegyest, amikor Gavi jobbról belőtt labdája levágódott a becsúszó David Alaba támaszkodó kezéről.

A folytatásban a Barcelona irányította a mérkőzést, a katalán szurkolók pedig gyakran Lionel Messi nevét skandálták a lelátón, hiszen az utóbbi napok híreire alapozva komoly esély van rá, hogy a hétszeres aranylabdás visszatérjen Barcelonába.

A találkozó aztán az első félidő hosszabbításában pörgött fel igazán. Egy szép barcelonai akció végén Robert Lewandowski lőtt 13 méterről, de a jobb alsóba tartó labdáját Thibaut Courtois óriási bravúrral védte.

Vinícius Juniorral nem bírtak a Barcelona védői Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Ráadásul a belga kapus bravúrja után kontrázhatott a Real Madrid, melynek végén Vinícius Junior került ziccerbe, a közeli lövésébe Marc-André ter Stegen bele tudott kapni, de a labda továbbcsorgott, és áthaladt a gólvonalon.

A második félidőt elképesztő tempóban kezdte a Real Madrid,

és az 50. percben növelte az előnyét. Az aranylabdás Luka Modric ment el a jobb szélen, befelé húzott, majd középre játszott az érkező Benzemának, aki 16 méterről a jobb alsó sarokba helyezett.

Hat perccel később aztán óriási lépést tett a Real Madrid a továbbjutás felé. Vinícius Junior kevergetett a tizenhatoson belül, megtolta a labdát Franck Kessié mellett, aki egy ütemet késve belépett a brazil elé, aki rutinosan dobta magát, a játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Benzema állt oda, aki a jobbra vetődő ter Stegen helyére belőtte a labdát.

Ezúttal is Karim Benzema volt a Real Madrid nyerőembere Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora

A folytatásban a Barcelona teljesen hitehagyottan futballozott, a 81. percben pedig Karim Benzema megszerezte a harmadik gólját, amivel lezárta a párharcot. Vinícius Junior lendületből rávezette a labdát a Barcelona védelmére, egy körömpasszal ziccerbe hozta Benzemát, aki hat méterről a kapuba pörgetett a kivetődő ter Stegen mellett.

  • Benzema a legutóbb hat El Clásicóján hét gólban vett részt - öt góllal és két gólpasszal.
  • Az aranylabdás francia támadónak ez volt pályafutása 43. El Clásicója, és először sikerült mesterhármast lőnie a Barcelonának.

Az egygólos hazai vereség után a Real Madrid megfordította a párharcot, és bejutott a spanyol Király-kupa döntőjébe, ahol az Osasuna lesz az ellenfele.

Király-kupa, elődöntő, visszavágó:
FC Barcelona-Real Madrid 0-4 (0-1)
gólszerző: Vinícius Junior (45+1.), Benzema (50., 58., 81.- a másodikat 11-esből)