A Disney a Trónok harca alkotóira bízta az új Star Wars-sagát4Fénykép© magyarnarancs.hu

A Disney a Trónok harca alkotóira bízta az új Star Wars-sagát

, 7 hír, 2 oldalnézet

Hogy egészen pontosan mivel adta el magát a DB Weiss - David Benioff író/producer/rendező/showrunner-páros a világ legnagyobb médiacégének, az egyelőre nem ismert, mindenesetre az előzetes pletykáknak megfelelően valóban ők kapták meg a következő Nagy Trilógia előkészítésének nemes feladatát.

Weiss és Benioff a Trónok harca című sorozattal vált világhírűvé, aminek utolsó két és fél évada miatt rengeteg támadás éri őket, hiszen miután elfogyott az irodalmi alapanyag, a sorozat színvonala érezhetően csökkenni kezdett, olyannyira, hogy a utolsó előtti részt látva a legvérmesebb rajongók online petíciót indítottak, hogy az HBO forgassa újra a befejezést, csak ne ezzel a két íróval.

A bejelentésre tegnap került sor egy szakmai konferencián, ahol a Walt Disney Company elnöke, Bob Iger jelentette be hivatalosan, hogy a decemberben a The Rise of Skywalker című, az eredeti sagát lezáró kilencedik sorfilm után David Benioff és D.B. Weiss filmje következik majd 2022-ben. Iger ennél többet nem mondott a döntésről, de mivel azt már jóval korábban tisztázták, hogy a Skywalker-filmek után újabb trilógiát szándékoznak elkezdeni, joggal feltételezi az ember, hogy a 2022-es film ennek az első darabja lesz.