A Gazdasági Versenyhivatal százötvenmillióval járul hozzá a gazdaság újraindításához© hirado.hu

A Gazdasági Versenyhivatal százötvenmillióval járul hozzá a gazdaság újraindításához

, 9 hír, 0 oldalnézet

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 150 millió forint egyszeri megtakarítást, éves költségvetésének 6 százalékát utalja át a központi költségvetésbe, hogy hozzájáruljon a veszélyhelyzet gazdasági kárainak enyhítéséhez, és a magyar gazdaság újraindításához – nyilatkozta a GVH elnöke, Rigó Csaba Balázs, aki arról is beszélt, hogy a hivatal az idén a tavalyinál több feladatot vállalt, kevesebb pénzből, takarékosabb gazdálkodással.

A járványügyi vészhelyzet szavai szerint különleges helyzetet teremtett, de a hivatalvezetői munkát nem hátráltatta. A GVH vezetője a járványt kiaknázó ügyeskedők megfékezését nevezte az első célnak. „Négy vállalkozással szemben indult eljárás megtévesztő hirdetések miatt, egy honlap pedig az eljárásindítás hatására függesztette föl a működését” – mondta.

A GVH emellett aktívan vett részt abban az európai fellépésben, amely az online platformokat a jogszerűtlen tartalmak mellőzésére kérte. Több millió megtévesztő reklám és tartalom tűnt el ennek hatására az online térből – közölte a versenyhivatal vezetője.