A világ legszomorúbb elefántja, Mali magányosan halt meg4Fénykép© hirado.hu

A világ legszomorúbb elefántja, Mali magányosan halt meg

, 5 hír, 2 oldalnézet

Évtizedeken keresztül egyedül tengette napjait a manilai állatkert, és az egész Fülöp-szigetek elefántja, Mali, aki a keddi napon meghalt. Az állatot a PETA nemzetközi állatvédő szervezet a "világ legszomorúbb elefántjának" nevezte, mivel nem voltak korábban társai.

Szívfacsaró történet: Cher segített egy magányos elefánton

Az ázsiai elefánt állatkerti körülményei régóta foglalkoztatta az állatvédőket: a PETA még tiltakozókampányt is szervezett. Azt írták, Malitól az orvosi ellátást is megtagadták fájdalmas lábproblémái miatt, a világ pedig könyörgött azért, hogy az állatnak egy méltó otthont tudjanak nyújtani, és ne a magánzárkájában kelljen leélnie az életét. A nőstény elefántoknak ugyanis ez kínzást jelent, általában a vadonban egy csapattal együtt éldegélnek, és egymás borjait nevelgetik - írja a BBC.

Ehhez a kampányhoz korábban többek mellett a legendás Beatles egykori tagja, Paul McCartney, és a csimpánzok szociális és családi életének legismertebb kutatója, Jane Goodall is csatlakozott. Ők arra kérték a hatóságokat, helyezzék át Malit egy thaiföldi elefántrezervátumba