Az Index elérte Csák Jánost Bús Balázs távozása ügyében5Fénykép© magyarnarancs.hu

Az Index elérte Csák Jánost Bús Balázs távozása ügyében

, 6 hír, 0 oldalnézet

„Nem volt semmilyen konfliktus közöttünk, Bús Balázs jelezte, hogy III. kerületi polgármesterként teljes erőbedobással az önkormányzati választásokra szeretne koncentrálni, ezért – nagyon etikusan – kérte a felmentését” – mondta az Indexnek Csák János kulturális és innovációs miniszter, akit a repülőtérre menet értünk utol, ugyanis hivatalos ügyben Amerikába utazik.

Mint mondta, Bús Balázzsal jó barátságban vannak, és miután a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) volt alenöke és a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő volt főigazgatója régebb óta van a politikában, ezért ilyen téren is szövetségese. A barátság a távozása után is megmarad. (A két pozíciót még Csák János vonta össze költségtakarékossági okokból.)

Időközben közleményt adott ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium Sajtó- és Kommunikációs Főosztálya is, amelyben az szerepel, hogy „Bús Balázs, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke, valamint a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő főigazgatója Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszternél mindkét tisztségének megszüntetését kezdeményezte tekintettel arra, hogy az önkormányzati választáson polgármesterjelöltként indul. Csák János miniszter elfogadta a kezdeményezést.”