Az izraeli kormányfő szerint országa addig harcol, amíg minden célját el nem éri© vg.hu

Az izraeli kormányfő szerint országa addig harcol, amíg minden célját el nem éri

, 4 hír, 0 oldalnézet

Izrael addig folytatja háborúját a Gázai övezetben, amíg minden célját el nem éri - jelentette ki szombat este az izraeli miniszterelnök, az övezetet irányító Hamász iszlamista terrorszervezet megsemmisítését emelve ki.  "E célokat azonban nem tudjuk elérni, ha felhagyunk a szárazföldi műveletekkel, csak azokon keresztül nyerhetjük meg a háborút" - tette hozzá sajtótájékoztatóján Benjámin Netanjahu.

Kitért arra is, a Hamász legyőzését követően Izrael nem fogja engedni, hogy a Palesztin Hatóság kiterjessze az ellenőrzést a Gázai övezetre is, "mert akkor ugyanez lesz". "Ugyanazt a meggyőződést vallják, azaz tagadják Izrael jogát a létezéshez" - fogalmazott.

"Katonáink a tűzszünet idejét azzal töltötték, hogy a Hamász teljes legyőzésére készültek" - jelentette ki. A tűzszünettel kapcsolatban azt mondta, kormánya érzi "a rá nehezedő nemzetközi nyomást", ám leszögezte azt is: "ez a háború végül is a mi háborúnk, mi döntünk". Azon kérdésre, hogy egyes biztonsági tisztségviselők tudhattak-e előre a Hamász Izrael ellen tervezett akciójáról, a miniszterelnök azt felelte: ki fogják vizsgálni az ügyet.