Az osztrák alkancellár arról tárgyalt, hogy egy orosz oligarcha megvegye neki a legnagyobb napilapot29Fénykép1Videó© hirado.hu

Az osztrák alkancellár arról tárgyalt, hogy egy orosz oligarcha megvegye neki a legnagyobb napilapot

, 61 hír, 2 oldalnézet

Orbánéhoz hasonló médiabirodalomról álmodozik a szélsőjobbos osztrák alkancellár és ezért sok mindenre hajlandó lenne. Az Ausztriát megrázó botrányban kiderült: a Népszabadságot bezáró, a Mediaworksöt Mészáros Lőrincnek átjátszó Heinrich Pecina valóban csak egy stróman volt és úgy tűnik, hasonló szerepet máskor is hajlandó lenne játszani.

Hatalmas botrány rázta meg az osztrák belpolitikát, röviddel az európai parlamenti választás előtt.

A Spiegel és a Süddeutsche Zeitung péntek este egy 2017 júliusában készült felvételt tett közzé, amelyen állami megbízásokat helyez kilátásba egy állítólagos orosz befektetőnek, annak fejében, hogy kampánypénzekkel segíti a jelenlegi osztrák kormánykoalíció kisebbik pártját, a jobboldali populista Osztrák Szabadságpártot.

Az Ibiza szigetén készült felvételen az FPÖ elnök, az orosz befektető rokona, és a bécsi FPÖ-politikus, Johann Gudenus magánbeszélgetése látható. A videóval nyilvánvalóan csapdába csalták az FPÖ vezetőjét. A csapdát állító nő azt mondta, hogy 250 millió eurót kíván befektetni Ausztriában és azt is megjegyezte, pénzmosásból származó összegről van szó.